Bloomberg: Angela Merkel karanténba vonul

0

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál – közölte hivatkozik az MTI a szövetségi kormány szóvivőjére.
Steffen Seibert közleménye szerint a 65 éves Angela Merkelt vasárnapi sajtótájékoztatója után arról értesítették, hogy kimutatták az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) jelenlétét egy orvos szervezetében, aki péntek délután tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltást adott be neki megelőzés céljával.
Merkel ezért azonnal házi karanténba vonult. Munkáját otthonról folytatja, és a következő napokban rendszeresen elvégzi majd a koronavírus-tesztet – áll a közleményben, amely szerint azért nem azonnal végzik el az első tesztet, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni. A Bloomberg alapján Merkel vasárnapi tájékoztatóján arról is beszélt egyébként, hogy az ő élete is alapjaiban megváltozott a járvány miatt. Majdnem minden találkozóját lemondta, ahol emberekkel találkozott volna, főleg telefon- és videókonferenciákból állnak a napjai.

via. Bloomberg