Bodrozsán Alexandra: Káosz helyett rendet!

ELÉG VOLT A MINDENT ELÖNTŐ SZEMÉTBŐL!

 

Az elmúlt időszakban többször és több fórumon felhívtam a figyelmet Kecskemét egyik legsúlyosabb problémájára: a tűrhetetlen szeméthelyzetre.
Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester 7 éve kapta meg a feladatot, hogy tegyen rendet a kecskeméti szemétkáoszban. De 7 év alatt mindössze addig jutott, hogy maga is elismerte: a helyzet katasztrofális.
Aztán ahogy az elmúlt hónapokban sorozatosan szembesítettem a kecskeméti szemétkáosz tüneteivel, pontokba szedtem a legfontosabb problémákat, és a megoldásokra is rámutattam, Szeberényi alpolgármester hirtelen észbe kapott.
A pár napja lezajlott képviselő-testületi ülésen kérdésekkel és interpellációval tettem egyértelművé a kukaügyi alpolgármesternek: nem bújhat ki tovább a felelősségvállalás alól.
A nyomás hatására mintha meg is mozdult volna valami. Az ülésen egyetértésben szavaztuk meg, hogy év végéig minden kecskeméti társashá zárt kukatárolókat alakítson ki úgy, hogy a költségek felét a város hulladékszállító cége, a DTKH állja.
Ez azonban a problémáknak csak egy részét oldja meg. Nem sikerült választ kapnom arra, hogy mikorra várható a térinformatikai rendszerrel megvizsgált ingatlanok feltérképezése abban a tekintetben, hogy melyik háztartásnak nincs hulladékszállítási szerződése.
Az mondjuk nem világos, hogy erre miért nem sikerült korábban rájönni, mert most is több mint 6000 kecskeméti háztartástól nem szállítják el a szemetet, mert nincs erre szerződésük.
Az pedig végképp megválaszolatlan, hogy mikor lesz ez az elfogadhatatlan állapot megoldva végre. Hiszen pontosan tudjuk, hogy ez áll a városszerte megjelenő illegális szemétkupacok hátterében.
A szelektív hulladékgyűjtés kapcsán is tettem lépéseket a jelenlegi helyzet javítására. Nemrég levélben kértem a hulladékszállító cég vezetőjét, hogy ne csak egy sárga cserezsákot adjanak a háztartásoknak, hanem annyit, amennyit szelektív hulladékkal megtöltve kitettek az utcára. A sárga kukák ugyanis még mindig váratnak magukra, addig pedig normális mennyiségű sárga zsákra van szükség.
Amit ellenzékből tehetek, azt megteszek.
De nyilvánvaló, hogy ennek a városnak új, felelős politikusokra van szüksége. Olyanokra, akik nemcsak beszélnek a nehézségekről, nemcsak kifogásokat keresnek, és nem nézik 7 évig tétlenül egy probléma megoldatlanságát.
Olyan képviselő kell ennek a városnak, aki aktívan dolgozik a kecskemétiek életkörülményeinek javításán.
Én erre vállalkozom Kecskemét és térsége országgyűlési képviselőjelöltjeként. Ahhoz azonban, hogy erre esélyt kapjak, először a szeptemberi előválasztáson kell elnyernem a támogatásotokat.
Számítok Rátok, számíthattok rám.
Értetek, Veletek!

 

 

Bodrozsán Alexandra, a Momentum önkormányzati képviselője és parlamenti kápviselő-jelöltje.