Bődületes csúsztatással riogat a Fidesz álcivil jogvédő szervezete, az Alapjogokért Központ Joe Biden tegnapi ceremóniája kapcsán

Bődületes csúsztatással riogat a Fidesz álcivil jogvédő szervezete, az Alapjogokért Központ Joe Biden tegnapi beiktatása kapcsán.

Egy a Facebook-oldalukra feltöltött fotón Donald Trump négy évvel ezelőtti beiktatását hasonlítják össze a mostanival. A szervezet Trump beiktatását egy az elnökről és a First Lady-ről készült mosolygós-integetős fotóval illusztrálta, Bidenét pedig a fővárosban masírozó, állig felfegyverkezett katonákkal.

 

foto
Forrás: Alapjogokért Központ / Facebook

 

A párhuzam már eleve ott sántít, hogy Trump beiktatásán is részt vett közel 15 ezer nemzeti gárdista (ahogy minden elnöki beiktatáson részt szoktak), tehát egy ilyen fotót onnan is be tudtak volna vágni. Ami még ennél is nagyobb probléma, hogy a mostani kiemelt katonai jelenlét (ami ezúttal 25 ezer főre rúgott) nem annak volt köszönhető, amit az Alapjogokért Központ sugallni akar, vagyis hogy a baloldal erőszakos, és Biden beiktatása egyenértékű egy baloldali katonai diktatúrával, hanem pont az ellenkezője igaz,

AZÉRT VOLT SZÜKSÉG A SOK KATONÁRA, MERT A TRUMPISTA JOBBOLDAL KÉT HÉTTEL EZELŐTTI ERŐSZAKOS HATALOMÁTVÉTELI KÍSÉRLETE ÓTA JELENTŐSEN MEGNÖVEKEDETT AZ ORSZÁGBAN A TERRORFENYEGETETTSÉG.

Vagyis: az Alapjogokért Központ hazudik, amikor azt sugallja, hogy a példátlan feszültségről a baloldal, és nem a jobboldal tehet.

Mintha ez nem lenne elég, a helyzetet még a magyarral is megpróbálták párhuzamba állítani, amikor azt írták a fotó mellé:

“VAJON ÍGY NÉZNE KI EGY BALOLDALI HATALOMÁTVÉTEL MAGYARORSZÁGON IS?”

Ehhez csak annyit tudnánk hozzáfűzni: ezt a Fidesztől legyenek szívesek megkérdezni, ha az ellenzéken múlik, biztos nem.