Bolsonaro nagy ívben tesz az Amazonas tűzre, kamusérvműtéttel húzza az időt!

0

Nem vesz részt a pénteken kezdődő, amazonasi erdőtűzről rendezett kolumbiai csúcstalálkozón a brazil elnök. Jair Bolsonarót vasárnap, sérvvel műtik meg, és már péntektől csak vizet fogyaszthat. Orvosai szerint tíz napig kell lábadoznia.

Még a tavalyi választási kampányban késelték meg, emiatt eddig háromszor műtötték, a mostani lesz a negyedik. Bolsonaro azt ígérte, hogy a szeptember 24-i New York-i ENSZ-közgyűlésen viszont már ott lesz. — Az ENSZ közgyűlésére elmegyek, akár kerekesszékben vagy hordágyon, mert beszélni akarok az amazonasi helyzetről, és meg akarom mutatni a világnak, hogy szaktudással és hazafiasan kezeljük a problémát, nem úgy, ahogy a korábbi kormányok tették, melyek nem foglalkoztak ezzel – nyilatkozta a brazil elnök.

Jair Bolsonarót komoly kritikák érték az erdőtűz kezelése miatt. A brazil elnök volt, hogy hazugsággal vádolta a tűzről beszámoló hivatalnokokat, és volt, hogy a civil szervezeteket vádolta a tüzek gyújtásával, kamusérv műtéttel húzza az időt.

Egy friss felmérés szerint az elmúlt időszakban csökkent a népszerűsége, sőt az ellenzéki pártok Bolsonaró lemondását követelik , a lakosság 38 százaléka elutasítja a hazug politikáját, a megkérdezettek 51 százaléka pedig úgy vélte, hogy rosszul vagy nagyon rosszul kezeli az amazonasi válságot, szinte majdnem , hogy tesz az egészre.