Borított Dr. Ujhelyi István – Ezeket az információkat titkolja el a magyar kormány!

Jelenleg az egyik legfontosabb lenne, hogy a korány tisztán és átláthatóan intézze a vakcinabeszerzéseket, ezzel is növelve a bizalmat a társadalomban. Orbánék azonban más utat választottak, inkább titkolóznak és sunnyognak!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője tette közzé legújabb nyílt levelét közösségi oldalán, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy az Orbán-kormány teljesen átláthatatlan beszerzésekkel, titkolt oltási tervvel kezeli a magyarországi járványt.

A szocialista képviselő nyílt levelében kiemeli, hogy szerinte “végtelenül vérlázító, ahogy a kormány kommunikál a járvány okozta vészhelyzetben:

KÉRDÉSEKRE NEM, VAGY CSAK ALIG VÁLASZOLNAK, A FONTOS INFORMÁCIÓKAT LEGTÖBBSZÖR ELTITKOLJÁK, KONKRÉT TÉNYEKRŐL PEDIG NEM RITKÁN EGYSZERŰEN HAZUDNAK.

Fontos határt léptek át nemrég azzal is, hogy immár az eddig egyébként szakmainak mutatott (vagy legalábbis próbált) operatív törzsi tájékoztatókon is időnként már nyílt pártpolitikai propagandát tolnak, ahogy az oltási regisztráció után szétküldött „tájékoztató levelek” között is akad olyan, amely érdemi információ átadás helyett leginkább hazugságra épülő kormányreklámot folytat. Így tesznek például az Európai Unió keretmegállapodása alapján hazánkba és más tagállamokba érkező, az Európai Gyógyszerügynökség által biztonságosnak ítélt oltóanyagok leszállításával, annak esetleges lassúságával kapcsolatban is.

A KORMÁNY FOLYAMATOSAN BRÜSSZELRE, AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGRE ÉS AZ EGYSÉGES MAGYAR ELLENZÉKRE MUTOGAT, EZZEL HÁRÍTVA AZT A FELELŐSSÉGET, AMELYET EGYÉBKÉNT KIZÁRÓLAGOSAN NEKI KELL VISELNIE”

– emeli ki bejegyzésében Ujhelyi.

Az MSZP politikusa kiemelte azt is, hogy “az Európai Bizottság a tagállamok bevonásával, részvételével és felügyeletével kötötte meg az oltóanyagokra vonatkozó keret-megállapodást a gyártókkal, ráadásul a kormányok által leadott mennyiségi és típusigény alapján”, majd hozzáteszi, hogy “a tagállamok ezt követően egyénileg egyeztették a cégekkel azokat a részleteket, hogy pontosan mikor, hova és mennyi vakcinát szállítsanak a vállalatok,

VAGYIS A KORMÁNY – MIKÖZBEN FOLYAMATOSAN BRÜSSZELRE MUTOGAT – PONTOSAN TISZTÁBAN VAN A VONATKOZÓ INFORMÁCIÓKKAL.

Az átfogó, részletes (és a nyilvánosság elől egyébként érthetetlen módon mindmáig titkolt) oltási tervet is nyilván ezen egyéni megállapodások alapján dolgozták ki. A kormány mégsem hozza nyilvánosságra ezeket a szerződéseket, hiába kértük szépen és határozottan, hiába nyújtottunk be ezzel kapcsolatos, közérdekű adatigénylést, a minisztériumokban továbbra is csak sunyítanak.

Orbán Viktor és pancserkormánya akkor járna el felelősen és tisztességesen, ha terítené a lapjait. Ha világosan bemutatná, hogy milyen szerződéseket kötött az oltóanyagokra.

JOGUNK VAN TUDNI, HOGY MENNYI PÉNZT ÉS MILYEN FELTÉTELEKKEL KÖLTÖTT EL A VAKCINÁKRA; JOGUNK VAN TUDNI, HOGY MI SZEREPEL A VONATKOZÓ DOKUMENTUMOKBAN!

Sőt, miután jelentős mennyiségű vakcina leszállításáról kötött megállapodást a napokban a külügyminiszter Moszkvában, jogunk van azt is megismerni, hogy milyen összegről van szó, milyen pontos szállítási ütemezéssel és milyen feltételekkel.

Csak nyílt és őszinte tájékoztatás erősítheti a védekezés hitelességét, ami erősítené az emberek biztonságérzetét is, az pedig növelné az oltási hajlandóságot. Ahhoz, hogy mielőbb visszatérjünk a normális és nyitott életünkhöz, tömeges és eredményes átoltottság szükséges. Ennek részletei, feltételei és keretei azonban továbbra is homályba vesznek.

EZ ÍGY NEM FELELŐS KORMÁNYZÁS!”

– emeli ki bejegyzésében Ujhelyi.