Borkai-ügy: hivatali vesztegetés miatt sem indul nyomozás!

0

Az ügyészség elutasította Szabó Tímea feljelentését.

A Szabó Tímea országgyűlési képviselő által tett hivatali vesztegetés bűntette miatti feljelentést a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította – írja a pénteki Népszava. Szabó többek között amiatt tett feljelentést, mert a Borkai-botrányban több olyan vállakozó neve is előkerült, akik jelentős megbízásokat kaptak a Borkai vezette győri önkormányzattól.

De nem csak a képviselő kereste meg a rendőrséget a Borkai-ügyben, a Jobbik, illetve Tényi István is a hatóságokhoz fordult. Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő szexuális kényszerítés, hivatali visszaélés és kábítószer birtoklás gyanúja miatt tett feljelentést, a rendőrség még nyomoz az ügyben. Tényinek a Borkai állítólagos drogfogyasztás ügyében tett feljelentését a Nemzeti Nyomozó Iroda elutasította, a többi esetben még vizsgálódik a hatóság. Hadházy Ákos is tett feljelentést, ő Borkai fiának fizetése miatt. Ott legutolsó információink szerint feljelentéskiegészítést rendelt el a hatóság, vagyis még vizsgálták, hogy nyomozzanak-e.

Míg arról keveset tudni, hogy a botrány korrupciós szálával kapcsolatban lenne előrehaladás, addig a felvételek napvilágra kerülésével kapcsolatban gőzerővel folyik a nyomozás. Mint korábban beszámoltunk róla, egy volt labdarúgót, Póczik Józsefet gyanúsítják Borkai megzsarolásával. Póczik ezt tagadja, azt mondta, csak postásként használták fel, egy titkosított számról hívták fel, hogy vegyen fel egy csomagot egy szállodában, majd adja oda Borkainak. Ő engedelmeskedett, megnézte a felvételeket, meglepődött, átadta azokat a polgármesternek, aki ennek nagyon örült.

Az Index csütörtökön arról írt, hogy Póczik élettársának a fia is ott volt a hajón, ő közvetíthette a “lányokat” a bulira.

Forrás: HVG