Borkai-ügy: Horvátország összehívja a Nemzetbiztonsági Tanácsot!

0

Bojan Glavesevic horvát független képviselő és a horvát Nemzetbiztonsági Tanács alelnöke pénteken felszólalt a horvát parlamentben Borkai Zsolt győri fideszes polgármester ügyei kapcsán – tudtuk meg a Momentum Facebook-posztjából:

Razočaranje u političare ne govori se riječima. Ono se govori avionskim i autobusnim kartama za strane zemlje, suzama i rastancima s najmilijima. Dosta je šutnje. Vrijeme je da podignemo glas.

Gepostet von Bojan Glavašević am Freitag, 11. Oktober 2019

Glaveseviccsel Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vette fel a kapcsolatot, és kérte, hogy lépjen fel Orbán Viktor és társai horvátországi bűnelkövetéseivel szemben. „Magyarország az egyik legkorruptabb ország az Európai Unióban. És éveken át azt néztük a szomszédunkban, bármilyen reakció nélkül, hogy Orbán Viktor és a barátai közpénzből gazdagodnak” – mondta.
A horvát képviselő szerint:

„Orbán Viktor nem a magyarok barátja, pláne nem a horvát emberek barátja. Nem viselkedett barátként a sziszeki olajfinomító ügyében, sem akkor, amikor Hernádi Zsolt Fidesz közeli MOL-vezér letartóztatását kértük”.

Glavesevic utalt egy olyan esetre is, amikor a magyar kormány

„megpróbálta lefizetni hazánk legmagasabb rangú tisztviselőit egy közvetítőn keresztül”.

Borkai Zsolt ügyével kapcsolatban azt mondta:

„Orbán Viktort még a saját állampolgárai sem érdeklik, ahogy ez egyértelművé vált Győr fideszes polgármesterének, Borkai Zsoltnak az ügyéből. Borkai Zsolt az, akiről számos vádat olvashattunk az elmúlt napokban, hogy egy Dubrovnik-közeli jachton drogokért és prostituáltakért fizetett, szexorgiákat rendezett Rákosfalvy Zoltán ügyvéddel közösen, saját magának és a barátainak, ráadásul uniós pénzből”.

olkt.hu/Momentum