Borkai-ügy: Őrizetbe vettek egy válogatott focistát a Borkai ügy miatt!

0

Több személyt, köztük P. József korábbi válogatott labdarúgót is előállítottak a hatóságok és a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt hétfőn. A Nemzeti Sport úgy tudja, az ügy Borkai Zsolt, győri polgármester zsarolási ügye lehet.

A lap szerint P. József hónapokkal ezelőtt azzal kereste meg P. József, hogy kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult. Plenter Nándor, P. ügyvédje megerősítette a Nemzeti Sport értesüléseit, de azt mondta, védence nem akar nyilatkozni az ügyben.

Borkai Zsoltról nem sokkal az önkormányzati választás előtt kerültek nyilvánosságra szexuális tartalmú felvételen Az ördög ügyvédje címet viselő blogon. A blogot író ismeretlen személy lemondásra szólította föl Borkait, és további kompromatokkal fenyegetőzött.

A felvételeken Borkai több győri vállalkozóval együtt szerepelt, így az ügy miatt a polgármester korábbi kétes ügyei is újra a nyilvánosság érdeklődési körébe kerültek.

A botrány ellenére Borkai mégis újra polgármester lett, a választás után azonban benyújtotta lemondását. Győr tehát új polgármestert választ, de a közgyűlésben megmarad majd a Fidesz többsége.

Via: nemzetisport.hu