Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett

0

A héten szexuális és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester péntek este hat órától rendkívüli sajtótájékoztatót tart Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban – írta az MTI.

Frissítés: Egy órával a sajtótájékoztató meghirdetése után indoklás nélkül a sajtónak jelezték, hogy elmarad a polgármester rendkívüli sajtótájékoztatója, és Borkai kiad majd egy közleményt, bár információnk szerint már az is kérdéses, hogy lesz-e bármilyen bejelentés.

Győr fideszes polgármesteréről egy héttel ezelőtt kezdtek kompromittáló szexuális felvételek megjelenni egy Ördög Ügyvédje nevű blogon. Az orgiáról készült tartalmak ráirányították a figyelmet arra, hogyan uralta le a helyi üzleti életet a kormánypárti politikus köre.

Rákosfalvyék túl sok ellenséget szereztek.

A Borkai-botrány a választás kulcstémája lett a kampányhajrában, a Fidesz több politikusa (Novák Katalin, Gulyás Gergely, de még Tarlós István is) elítélően nyilatkozott a témában, mondván, ami a felvételeken látható, az nem egyeztethető össze a Fidesz által hirdetett keresztény-konzervatív értékrenddel.

A botrányra az ellenzék is ráugrott; feljelentést tett a Párbeszéd és a Jobbik, a Momentum ifjúsági szervezete “Kokain Kormány” feliratot fújt Orbán Viktor irodája elé, a Szolidaritás 30 ezer szórólapot szór szét Győrben, a Momentum pedig tájékoztató kampányt indított a Fidesz-irodák környékén.