Bősz Anett: Ideje utánanézni, hogy vajon nagyságrendileg havi 3 millió forintból hogyan tartja fenn az érdi Fidesz a helyi szennylapját

Ideje utánanézni, hogy vajon nagyságrendileg havi 3 millió forintból hogyan tartja fenn az érdi Fidesz a helyi szennylapját, amiben voltaképp a valóságnak pont az ellenkezője szerepel.

 

Nem csodálom, hogy a hosszú ideje valóságtagadásban élő T. Mészáros András nem tudja megemészteni a vereségét, de az érdieknek okozott 420 milliós kár, amit mindössze egy helyi vállalkozó ellen elkövetett kicsinyes TMA-bosszú okozott, végre megállíthatta volna az utca embere által csak “talicskásnak” hívott, korrupt, notórius hazudozót. Persze, nem így történt.
Tehát, még egyszer: a Műszerautomatika Kft-vel szembeni fellépés (ami tágabb értelemben véve még hatalommal való visszaélés is) azt eredményezte, hogy egy potenciális érdi adófizető vállalat nem tudta elkezdeni tevékenységét — ezzel bevételkiesést okozva a városnak is –, igazságszolgáltatásért fordult a hatóságokhoz, amit megítéltek neki. A jogi huzavona mára közel félmilliárdos kártalanítási összeget halmozott fel, szintúgy TMA hibájából. Az ügy egyszemélyi felelőse az a bukott fideszes polgármester, aki 13 év alatt képtelen volt még csak elkezdeni is az érdi gazdaságfejlesztést, ezért küzd most a város súlyos pénzhiánnyal. A hiányzó iparűzési adót elkezdte hatalmas építményadóval korrigálni, aminek egy jelentős részét (a lakossági befizetések szinte teljes összegét) elvitte a most már zsarolás és pénzmosás bűntettének ügyében folyó nyomozással is terhelt érdi kézilabda.
Azt gondolom, hogy egy ilyen pitiáner alak, még ha nagyjából 20-25 millió forintot el is költött valahonnan az Érdi Hírek printben való megjelenésére (hamarosan utánaeredek, hogy egészen pontosan ki és miből finanszírozza ezt az “újságot”), legalább az érdi kocsmatörténelemben betöltött sötét szerepének idejéből emlékezhetne arra, hogy egyszer minden út véget ér. Volt, hogy egy általa okozott autóbalesettel, máskor csak verekedéssel, megint máskor kifizetetlen számlákkal. T Mészáros úr, meglehet, hogy eddig így élt, de most tényleg mindenért meg fog fizetni. Az ügyészség, a rendőrség és az igazságszolgáltatás szervei dolgoznak az ügyön.