Bősz Anett: Kásler ámokfutása folytatódik?!

0

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője arra vár választ Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy valóban egy szakmai tapasztalattal nem rendelkező jelöltet akar-e kinevezni az Egészséges Budapest Programért felelős miniszteri biztosi posztra.

Bősz Anett keddi sajtótájékoztatóján elmondta: Cserháti Péternek, az Egészséges Budapest Programért felelős miniszteri biztosnak nem hosszabbították meg a szerződését, így április végével távozni kényszerült az egészségügyi kormányzatból egy olyan szakember, akinek az orvosi, a kórházigazgatói és az államigazgatási tapasztalata is nagy volt.

A liberális politikus szerint a miniszter most egy olyan “outsidert”, Tóvizi Attilát készül kinevezni a posztra, aki korábban egy takarítóvállalat vezetője volt, valamint luxusautók bérbeadásával foglalkozott. Hozzátette: Tóvizi Attila – aki januártól a minisztérium központi közbeszerzésért felelős miniszteri biztosaként dolgozik – üzlettársa, egyesek szerint jó barátja is Kásler Miklós fiának.

Bősz Anett közölte: írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz. Arra vár választ, mi vezette oda, hogy ilyen döntést készül hozni, illetve törekszik-e arra, hogy egy szakmából érkező, hozzáértő és államigazgatási tapasztalattal is rendelkező szakembert nevezzen ki.

A Liberálisok országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a magyar társadalomra súlyos veszélyt jelent, hogy még szándékot sem látnak az egészségügy válságának megoldására a minisztériumban.

 

olkt.hu/MTI