Botka László: Orbán Viktor a mai napon, amikor majdnem a legtöbb emberéletet követelte a koronavírus, bejelentette, hogy elveszi a nagyvárosok iparűzési adójának a nagy részét

Orbán Viktor a mai napon, amikor majdnem a legtöbb emberéletet követelte a koronavírus, bejelentette, hogy elveszi a nagyvárosok iparűzési adójának a nagy részét. Az elsőre vállalkozóbarátnak tűnő intézkedésnek valójában semmilyen más célja nincs, mint hogy megszüntesse az önálló önkormányzatokat hazánkban. Tavaly az ország nagy része ellenzéki vezetés alá került, ezt képtelen elfogadni a Fidesz, ezért minden eszközzel üti-vágja saját polgárait. Amit művelnek, az egyszerre szégyenteljes és magyarellenes.
Tavasszal javasoltam egy Nemzeti Szolidaritási Alap felállítását, és úgy látom, erre most nagyobb szükség van, mint valaha: a válságkezelést ne a polgárokkal fizettessék meg, ne a kisnyugdíjasokat és az állásukat elvesztőket sarcolják tovább! Állják inkább a cechet a több ezer milliárdot nyerő fideszes oligarchák! Az elmúlt tíz évben sok száz multimilliárdost termelt ki közpénzből és uniós forrásokból a Fidesz.
Rajtuk a sor, hogy visszaadjanak belőle a közösségnek, aminek a kárára a mesés vagyonukat összegyűjtötték – sokaknak most életbevágóan fontos lenne ez a támogatás. A magyar emberek és az önkormányzatok teljesítőképességük határán vannak. Eljött az ideje, hogy fizessenek a gazdagok!

 

Szerző. Botka László (MSZP), Szeged polgármestere.