Botrány a néppártban: Manfred Weber keményen beszólt Szájer Józsefnek!

0

A Népszava információi szerint az Európai Néppárt hétfő esti frakcióülésén heves szóváltás alakult ki egyrészről Daniel Caspary, a német CDU delegációvezetője, Manfred Weber frakcióvezető és másrészről a fideszes Szájer József között.

Szemtanúk szerint a vita azután robbant ki, hogy a magyar politikus hosszú beszédet tartott a közösségi intézmények vezetőinek jelöléséről rendezett vitában – írja a Népszava. Ebben kifejtette: a néppártnak határozottan el kell utasítania a holland szocialista Frans Timmermans jelölését az Európai Bizottság elnöki tisztségére.

Orbán Viktor miniszterelnök véleményét visszhangozva arról beszélt, hogy az Angela Merkel által is előterjesztett javaslat szembemegy az EPP elemi érdekeivel és megvalósulása súlyos károkat okozna a pártcsaládnak.

Daniel Caspary visszautasította a bírálatokat, és a fideszesek szemére vetette: pontosan ők voltak azok, akik nem csak visszavonták támogatásukat a néppárt vezető jelöltjének választott Manfred Webertől, hanem még hevesen kampányoltak is ellene a májusi választások előtt.

Ezután szóváltás alakult ki Manfred Weber és Szájer József között is, akiknek a viszonya a lap forrásai szerint egyébként sem feszültségmentes. A bajor frakcióvezető egyebek között azt mondta: ne kérjék számon a párton az egységet olyanok, aki megbontották azt.

 

Via: MTI