Botrány: Rendőri bántalmazás áldozata lett egy izraeli születésű főorvos – most elhagyja az országot!

0

pecsistop.hu és a szabadpecs.hu weboldal számolt be róla, Jihad Jubran a szigetvári kórház neurológusa, osztályvezető főorvosa, 18 éve gyógyítja a betegeket Magyarországon. Az arab származású, Jeruzsálemben született Jihad a pécsi egyetemen végzett az orvosi karon. Hétfőn este csengettek pécsi lakásánál. Amikor azonban ajtót nyitott, mint mondta, észrevenni sem volt ideje, hogy rendőrök voltak, mert azonnal megütötték egy gumibottal. Állítólag azért szálltak ki a házához, mert a dzsihadista terroristák által merényletek elkövetésekor is használt Allah(u) Akbar (Allah, a leghatalmasabb) kiáltást hallatta. Nem kizárt azonban, hogy egészen egyszerűen csak arról van szó, hogy az éppen nem dolgozó, nem ügyelő orvos hangoskodott, vagy hangosan hallgatta zenét, és ezért szállt ki hozzá a rendőrség, ilyenre ugyanis, nem hivatalos értesüléseink szerint már volt példa.

Amúgy ezt a kifejezést (arabul a takbírt) finoman szólva sem csak terroristák, és nem csak merényletekkor használják, hanem a legkülönbözőbb élethelyzetekben is – a hívők például imádságkor. Jihad azt mondta a Szabad Pécs megkeresésére, hogy ő nem kiáltozott semmi ilyesmit, igazából sosem használta, mert nem hívő, békés állampolgára az országnak. A férfi ugyanis mintegy 24 éve él Magyarországon, 16-18 éve orvosként gyógyítja a betegeket, és felvette a magyar állampolgárságot is.

A szigetváron rehabilitációval is foglalkozó orvos maradása miatt szimpátatüntetés szervezésébe fogtak a várvédő Zrínyi városában.

Merthogy, amint azt egy, Facebook-on közzé tett poszjában leírta, majd a Szabad Pécsnek is megerősítette, most gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Sőt igazából az elmúlt egy-két évben már ez felmerült a fejében, de ami visszatartotta az éppen a gyerekei közelsége és a kollégái és a betegei szeretete volt, hangsúlyozta.

Fogalma sincs, hogy ki és miért jelezhetett ilyet a rendőrségnek, de semmilyen alapja nem volt a bejelentésnek, mert ő úgy hiszi, hogy valószínűleg egy bejelentés után szállhattak ki a lakásához a rendőrök. Azt viszont már észrevette, hogy az egyéb kapcsolataiban, vagyis nem a munkahelyén vagy a barátai, családja körében egy kicsit megváltozott a hangulat körülötte, és nem jó irányba – sőt, nem tartja azt sem kizártnak, hogy egy ideje valaki, vagy valakik már követik. Ezt eddig nem jelentette senkinek, mert nem érte fizikai inzultus, sem verbális, ezért nem volt benne biztos, hogy jól érezte a helyzetet, most azonban egy kicsit elbizonytalanodott újra a korábbi érzésével-megérzésével kapcsolatban is.

Kerestük az intézkedéssel kapcsolatban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, aminzt kapunk választ a kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. Nem tudjuk így egyelőre azt sem, hogy indított-e eljárást a rendőrség, egyáltalán milyen jelzésre szálltak ki Jihad Jubran lakásához, illetve elismerik-e, hogy történt bántalmazás.

Jihad Jubran mindenesetre érdeklődésünkre azt mondta, hogy ő tett feljelentést a rendőrök ellen a történtek miatt.

Kerestük a szigetvári kórház vezetését is, ahol csupán annyit mondtak, hogy dr. Jubran munkájára orvosként továbbra is számítanak, azzal meg voltak elégedve, a hírt viszont nem kívénták kommentálni, mivel nem ismerik az ügy körülményeit.

A Szabad Pécs nem hivatalos, de megbízható forrásból arról értesült, hogy a főorvoshoz már nem első alkalommal szálltak ki rendőrök, de hétköznapinak számító bejelentések miatt, leginkább azért, mert a szomszédai szerint hangoskodott, hangosan hallgatott zenét késő este, és zavarta őket. Nem kizárt, hogy ebben az esetben, most is ez történt, nem több. Erre utalhat az is, hogy a Jihad Jubrant ismerők szerint nem csak jobban beszél, de jobban is ír magyarulk annál, ami a fenti pozstban olvasható. Illetve, hogy időközben a posztot már törölte.

 

FRISSÍTÉS – 17.00H – VOLT RENDŐRI INTÉZKEDÉS!

A rendőrség szerdán arról tájékoztatta lapunkat, hogy feljelentést tett kedden este egy, az esethez nem köthető személy az eredeti cikkünkben foglalt esettel kapcsolatban. A feljelentés arra irányul, hogy 2018. szeptember 3-án este szolgálatban lévő rendőrök esetleg tettleg bántalmaztak egy orvost.

Hozzátették a közleményben, hogy:

„a Rendőrség megvizsgálta az eset körülményeit, és megállapította, hogy 2018. szeptember 3-án este nem, azonban szeptember 4-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, egy belvárosi társasházban egy lakó nagyon hangosan hallgatja a zenét, és nem tudnak tőle pihenni. A rendőrök a lakásán igazoltatták a férfit, és megkérték, hogy halkítsa le a zenét, mert zavarja a szomszédokat. Jogsértést nem állapítottak meg, ezért további rendőri intézkedésre, valamint kényszerítő eszköz alkalmazására nem került sor.
A rendőrség a szeptember 4-én este érkezett feljelentést hatáskör hiányában áttette a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztályára.”

kép. Facebook

olkt.hu/szabadpecs.hu