A 444.hu egyik olvasója azt állítja, másfél órát álldogált az utcán a hidegben, mire mintát vettek tőle.

 

 

„Lázas betegek(!) félhullán állnak 100 méteres sorban, hogy leteszteljék őket. Teszik ezt azért, mert a mentők egyszerűen oda küldik őket, nem tudnak kimenni házhoz. Rossz állapotban lévő betegek várakoznak a hidegben. Döbbenetes”

– írta a 444.hu-nak egy olvasója, Z., aki állítása szerint másfél órát ácsorgott az utcán mintavételre várva a Dévai utcai szűrőállomás előtt, Budapest XIII. kerületében.

Z. arról számolt be a lapnak, hogy a hétvégén lázasodott be, influenzaszerű tüneteket tapasztalt, hétfőn pedig jelentkezett a háziorvosánál. Amikor a mentők napokkal később felhívták, jelezték, hogy nagyon leterheltek, és arra kérték, hogy ha éppen nem lázas, menjen el a szűrőállomásra.

Ott azzal szembesült, hogy hozzá képest kifejezetten rossz állapotú emberek is ácsorognak a sorban. „Volt aki 40 fokos lázzal zombiként várta végig a k* hosszú sort. Másfél órát álltunk a hidegben, néha kijött egy ember az utcára begyűjteni a taj-kártyákat” – írta a lapnak.

A cikk szerint Z. délután fél háromra kapott időpontot, és négy óra után végzett. A levelében azt többször is megemlítette, hogy az egészségügyi személyzet „segítőkész és a körülmények ellenére is nagyon kedves” volt.