Breaking: A demonstrálók a Kossuth téren provokálják a rendőröket, építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobálnak a rendőrök felé!

0

A Készenléti Rendőrség közlése szerint három csoportra bomlottak a tüntetők. Egy részük megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott. Egy másik csoport a Lánchídra vonult, ahol a forgalmat akadályozza, a rendőrség a hidat lezárta, de azt később újra megnyitották.

“A demonstrálók harmadik csoportja a Kossuth téren provokálja a rendőröket, építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobál a rendőrök felé. A megsérült rendőrök száma ötre emelkedett”

– közölték.

A Lánchídra vonult tüntetők elhagyták a hidat, amelyet a rendőrség a forgalom előtt újra megnyitott. A Lánchíd forgalma helyreállt, a közlekedés ismét zavartalanul halad – közölte a rendőrség nemrég.

Tudósítónk szerint az egész Kossuth téren nagyon érezni a könnygáz-gránátok hatását, nagyon sokan fuldokoltak az utolsó körtől is. Néhány perccel azonban a kilövésük után vissza-visszaszállingóznak a demonstrálók és újra farkasszemet néznek a rendőrsorfallal.

Egy tüntetőt arcon talált a rendőrség paprikasprével, őt kitámogatták a tömegből. Közben a tüntetők folyamatosan petárdákkal dobálják a rendőröket.

 

olkt.hu