Breaking: Egy magyar kórházi nővér megrendítő vallomása

0

Székely Gabi 16 éve költözött Bergamoba, egy olasz kisvárosba. Egy helyi idősek otthonában dolgozik, mint ápolónő. Az üzenetében, ami az RMDSZ Facebook oldalán jelent meg, elmondja, hogy teljesen más dolog, amikor az ember a hírekben hallja, hogy a koronavírus mennyire veszélyes, és más, amikor a valóságban tapasztalja meg, hogy mire képes a fertőzés.

Székely Gabriella ápolónő Bergamoból üzen

Székely Gabi ápolónő Bergamoban él 16 éve. Ez a koronavírus-járványtól egyik leginkább sújtott olaszországi város. Azért küldte haza ezt a felvételt, mert reméli, meggyőzi az embereket, ❗️MOST MARADJANAK OTTHON. Így életeket menthetnek. „Az emberek sajnos nem értik meg. (..) Nehéz, mert nem veszik komolyan és lehet mi sem vettük komolyan, amikor kezdődött, mert gondoltuk, hogy hát csak egy kis influenza, de közben nem, nem influenza. Sajnos az emberek halnak. Valakinek az anyja, valakinek a nagyanyja, valakinek a nagyapja, valakinek az apja…” -hangzik el a felvételben, ?amelyet a Kolozsvári Rádió készített. A tordaszentlászlói ápolónő a település lelkészének, Balázs Attilának a kérésére nyilatkozott.

Gepostet von RMDSZ am Samstag, 28. März 2020

„Az emberek sajnos nem értik meg. (..) Nehéz, mert nem veszik komolyan és lehet mi sem vettük komolyan, amikor kezdődött, mert gondoltuk, hogy hát csak egy kis influenza, de közben nem, nem influenza. Sajnos az emberek sorra halnak. Valakinek az anyja, valakinek a nagyanyja, valakinek a nagyapja, valakinek az apja…”

 

– mesélte az ápolónő.