Breaking: Elmaradnak a sérvműtétek a soproni kórházban

0

Műtét nélkül hazaküldték a görbehalmi beteget, mivel nem volt elég hely az intenzív osztályon, ha esetleg komplikáció lépett volna fel – írja a Kisalföld.

„Amikor befeküdtem a kórházba a műtétet másnapra tervezték, de erre már nem került sor. Azt mondták, elhalasztják, mivel az intenzív osztályon nincs hely, márpedig a műtétem ilyen hátteret igényelne. Megköszöntem alapos gondosságukat, hazamentem anélkül, hogy újabb időpontot kaptam volna. Igaz, hozzátették, ha belázasodom, vagy elviselhetetlen fájdalmaim vannak, menjek vissza”

 mondta a lapnak a beteg.

A nőt végül a szombathelyi kórházban műtötték meg, ahol, mint mondja, volt ismeretsége. A tisztítócsövet azonban 2-3 naponta cserélni kellett, így azt megpróbálta otthon, Sopronban elintézni. Nem sikerült. Már az első alkalommal közölték vele, nekik csak egy ilyen tartályuk van, nem adhatják oda. Végül ezt is Szombathelyen cserélték, egy hónapon át.

„Az utazások sora anyagilag is eléggé megviselt”

– mondta a nő.

Az esettel kapcsolatban a Kisalföld megkereste a Soproni Gyógyközpontot, ahol közölték, idén májusban mindenre kiterjedő egészségi állapotfelmérést végeztek az asszonynál. Az eredményről a sebészeti osztály vezető főorvosa személyesen, részletes indoklással adott részére tájékoztatást.

Eszerint a beteg egyéb betegségeit figyelembe véve a kizáródással, komplikációval nem fenyegető sérv nem képezett azonnali, sürgősségi műtéti javallatot, mert számára a sebészeti beavatkozás nagyobb kockázatot jelentett volna.