Breaking: kínai járványügyi szakértők szerint újabb járvány fenyegethet…

0

Tömegek érkeznek a Vuhanból induló vonatokhoz, miután a hatóságok enyhítettek az utazási korlátozásokon, írja az AFP.

A híres kínai agyaghadsereget pedig a háromnapos ünnep alatt Shanszi tartományban 12 ezren keresték fel. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrzi.

AZ AGYAGKATONÁKBÓL ÁLLÓ HADSEREGET A HAGYOMÁNYOS, “SÍROK LESÖPRÉSÉNEK NAPJA” ALKALMÁBÓL MEGTARTOTT HÁROMNAPOS ÜNNEPEN EGÉSZEN PONTOSAN 12 251 ÉRDEKLŐDŐ NÉZTE MEG A TARTOMÁNYI SZÉKHELYEN, HSZIANBAN, ÍRJA AZ MTI.

 

A múzeumot március 25-én nyitották meg újra a koronavírus-járvány után. A tumultust online foglalási rendszerrel igyekeznek kiküszöbölni. Naponta nem engednek nyolcezer főnél több látogatót regisztrálni, a regisztrációval rendelkező turistákat csak maszkban engedik belépni a régészeti helyszínre és a testhőmérsékletüket is ellenőrzik.

Nemrég számoltunk be arról, hogy kaotikus jelenetek zajlottak a kínai nemzeti parkokban, miután az országban a koronavírus-járvány csillapodását követően lazítottak a korlátozásokon.

A KÍNAI JÁRVÁNYSZAKÉRTŐK SZERINT TÚL KORAI VOLT A NYITÁS, ÚJABB JÁRVÁNYHULLÁM FENYEGET, HA AZ EMBEREK ELFELEDKEZNEK AZ ÓVATOSSÁGRÓL.

 

Kína gyakorlatilag bejelentette a járvány végét, pedig a lakosság töredéke fertőződött csak meg. Eközben Európában arról beszélnek, hogy az emberek 60-70 százaléka elkaphatja a vírust, mire vége lesz ennek az egésznek.