Breaking: Szulejmáni parancsok meggyilkolásának megtorlásaként 35 amerikai célpontot, köztük amerikai hadihajókat és Tel Avivot is megfenyegette Irán szombaton

0

Szulejmáni parancsnok meggyilkolásának megtorlásaként 35 amerikai célpontot, köztük amerikai hadihajókat és Tel Avivot is megfenyegette Irán szombaton.

A Fehér Ház heteken belül megtorlásra számít, írja a Daily Mail.

Az iráni katonai vezető, Abumahzeh által megnevezett több mint 35 célpont között a Perzsa-öbölben tartózkodó amerikai hadi hajók, az amerikai nagykövetség bagdadi központja és a katonai bázis is ott lehet.

De az amerikai, esetleges helyszínek mellett Tel Aviv és a Perzsa-öbölt az Ománi-öböllel összekötő Hormuzi-szoros is megjelent.

Mindez azt követően látott napvilágot, hogy szombaton az amerikaiak által meggyilkolt Szulejmáni gyászszertartásán több ezren skandáltak Amerika-ellenes és háborút követelő rigmusokat.

Szombaton késő délután a Pentagon és amerikai hírforrások légicsapásokról számoltak be, amelyek az amerikai nagykövetséget érintették Bagdadban.

Személyi sérülésről viszont egyelőre nem tudni.

Egy neve elhallgatását kérő amerikai kongresszusi vezető a Time magazinnak elmondta, a Fehér Házban heteken belül megtorlásra számítanak az irániak részéről.