Bródy János: Orbán! Én is Soros ügynök vagyok!

0

Bródy János Kossuth-díjas zeneszerző, szövegíró nagyon keményen beintett az Orbáni hatalomnak.

Bródy János Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró, reagált arra, hogy a Fidesz-közelbe sodródott Figyelő listát tett közzé azokról a személyekről, akik olyan szervezeteknél dolgoznak, amik támogatást kapnak Soros György alapítványaitól. Ugyebár a Figyelő lehozta a szerintük soros ügynökök nevét, és azt írták, ha kihagytak valakit jelentkezhet még. Bródy a Facebookon a következőket írta:

“Írtam egy felvételi kérelmet a Figyelő szerkesztőségének: Kedves Figyelő! Tudom, hogy nem vagyok rá méltó, de nagy megtiszteltetés lenne, ha felvennének a Soros-szaknévsorba. Üdvözlettel, Bródy János”

 

Kicsit más szemszögből: 1933-45 közötti Németországban szintén készültek hasonló listák, akiket a hatalom ellenségeinek bélyegeztek. Ezek a listák szintén egy örült diktátor fejéből pattantak ki. Mindenki tudja, hogy mi történt azokon a listán szereplő emberekkel. Lehet nagyon durva az összehasonlítás, de még durvább, hogy 2018-ban egy demokratikus országban, Európa közepén egy ország vezetője ilyet mond és egy ilyen listát készít, de akármilyen másik hasonlót.

 

olkt.hu/balramagyar.hu