„Bróker Marcsi” – ügy

0

A bűnügyi felügyelet fenntartását javasolja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Kun-Mediátor-ügy „Bróker Marcsiként” elhíresült vádlottjával szemben.

A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséért javasolják a bűnügyi felügyelet fenntartását. A kényszerintézkedés felülvizsgálatáról a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Emlékeztetnek, a vádlottat 2016. decemberben tartóztatták le, tavaly decemberben – mivel a letartóztatás időtartama elérte a törvényi maximumot – a Szolnoki Törvényszék határozott a bűnügyi felügyelet elrendeléséről – a mozgást nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett. Most ismét esedékessé vált a kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata – olvasható a közleményben.

A vádirat szerint, a karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként, a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek.

Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre.

A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve – a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért – az érintettek egy részének kifizetésére használta fel.

„Bróker Marcsi” 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról. Végül mintegy másfél évvel később, a közép-amerikai Belize-ben fogták el.

 

via. MTI