Brutális áremelkedés lesz: Itt a Fidesz gazdaságpolitikájának csúfos bizonyítéka

Nincs is eklatánsabb példája annak, hogy egy országot rosszul vezetnek mint ez a mérőszám.

Egyszerű, letisztult és nagyjából mindent elmond. Sajnos azonban jelenleg igen rossz üzenete van.

Tudom, hogy már nem trendi – hiszen mi nemsokára biciklis nemzet leszünk – de a jó életbe is, azért vagyunk még páran akik gépjárművel járnak.

Ráadásul az kevéssé izgalmas, hogy mennyit fizetünk a hazai benzinkutakon, sokkal érdekesebb az, hogy mennyit fizetnek azok a szállító cégek, akik a boltokba viszik a kenyeret, az élelmiszert, meg nagyjából mindent amit szállítani lehet.

Pontosan tudjuk, hogy ha a benzin ára emelkedik, akkor gyakorlatilag minden termék és szolgáltatás díja emelkedik ezzel arányosan.  Éppen ezért rossz hír minden egyes alkalommal amikor benzináremelést jelentenek be.

Ezt viszont gyakorlatilag hétről hétre folyamatosan megteszik.

Emlékszünk még arra, hogy a Fidesz 295 forintos benzinárnál azt mondta, hogy mindenki gondoljon Gyurcsány Ferencre a tankoláskor és ha a benzin ára átlépi a bűvös 300 Ft-ot akkor annak a kormánynak le kell mondania.

Most a benzin rekordot döntött, és bár 300 forint lenne az a rekord, ami megdőlt.

Mától 6 forinttal emelkedett a benzin ára, és a gázolaj is drágul.

A holtankoljak.hu információi szerint a benzin átlagára így 457-501 forint lesz, ami rekord. Emellett a gázolaj is drágul, de csak 2 forinttal.

Annak átlagára 450-499 forint lesz, ami csupán 1 forinttal marad el a történelmi csúcstól, de kutanként akár 55 forint különbségek is lehetnek.