Brutális hangfelvétel, így fenyegették meg az ellenzéki polgármester jelöltet

0

Valóságos gyűlöletcunami zúdult Weller-Jakus Tamás keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) összellenzéki polgármester jelöltjére, mióta egy Facebook-hozzászólásban, a Zente nevű beteg kisgyereknek érkező adományok kapcsán megjegyezte: szép dolog, hogy Mészáros Lőrinc is jótékonykodik, de egyetlen stadion árából is sok gyerek életét lehetne megmenteni, és hogy a kormány segítség híján halálra ítéli Zente sorstársait.

A bejegyzést felkapta „az állampárti heccportál” – írta a Népszavának küldött közleményében a KÉVE – az újságot nem nevezték meg, de vélhetően a Weller-Jakust válogatott szidalmakkal mocskoló Vadhajtásokra gondoltak – a kommentre pedig több száz acsarkodó válasz érkezett.

Ennél azonban több is történt. Az egyesület Facebook-oldalára feltöltött videó szerint valaki konkrétan életveszélyesen megfenyegette egy telefonhívásban Weller-Jakust. A videón 01:30-nál kezdődik a beszélgetés, a felvételt hallhatóan megvágták.

Meg fogjuk ölni – halálos fenyegetés a keszthelyi ellenzék elnökének

HALÁLOSAN MEGFENYEGETTÉK A KÉVE ELNÖKÉT! Hallgassa meg, felvétel készült!A videóban minden lényeges információ megtalálható. A feljelentést Dr. Weller-Jakus Tamás megtette, és mi mindenben támogatjuk elnökünket és családját. Fontosnak tartjuk elmondani: mi nem félünk. Minden ilyen akcióval, névtelen, arctalan szerzők által összetákolt lejáratócikkel, fenyegetéssel nekünk tesznek jót, mert egyre többen mondják azt, hogy betelt a pohár. Egyre többen undorodnak attól, amit a Fidesz művel. Ezzel a hívással átléptek minden határt. Ez már nem csak gyerekes trollkodás, itt kőkeményen emberéletről van szó. Megkérjük továbbá tisztelt hozzászólóinkat, hogy a videó megosztása mellett őrizzék meg méltóságukat! Felnőtt, higgadt módon kezeljük ezt a kérdést! Ne használjunk a videóban elhangzóhoz hasonló csúnya szavakat, és ne említsük azt a heccoldalt, amelyről szó van! Nem célunk ugyanis reklámozni őket. Azonban szerkesztői a törvény szerint felelni fognak a tettükért, ezt megígérhetjük Önöknek. Nem tűrjük tovább a hazudozást, a gonoszságot, főleg arctalanul, névtelenül. Rendet teszünk Keszthelyen.Köszönjük a támogatásukat és az együttérzést! Kérjük Önöket, hogy osszák meg a videót!Üdvözlettel: a KÉVE csapatawww.keve-keszthely.hu

Gepostet von Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület am Dienstag, 1. Oktober 2019

A magát érdemes művészként jellemző ismeretlen a bemutatkozás után gyorsan a lényegre tért:

„Többünk nevében: magát meg fogjuk ölni ezért a Zente-féle megszólalásért! Addig fogom ütni, amíg mozog. A f*sszopó k*rva anyjáról írjon ilyeneket! Nem tudja, kivel áll szemben. Nyomozzon ki a rendőrhatóságok kormányengedélyével. A torkát el fogom vágni. Ha nem én, akkor a társaim”

– ígérte szenvtelen hangon a fenyegető.

A hívás a lap információi szerint pénteken történt, Weller-Jakus Tamás pedig már feljelentést tett miatta a rendőrségen.