Budaházy György és bandája megzavarták az egyik LMBTQ rendezvényt!

0

Csütörtök délután négy körül Budaházy György és még nagyjából tucatnyi szélsőjobboldali hőbörgő bevonult a józsefvárosi Fidesz által is vegzált Aurórába, és ott megzavartak egy rendezvényt: a Mérce beszámolója szerint a közösségi házban „Melegség és megismerés” címmel futott volna egy filmvetítés és beszélgetés, amely az iskolai zaklatás és bullying elleni fellépésre és elfogadásra nevelné a fiatalokat.

Budaházyék a beszámoló szerint megzavarták a rendezvényt, kihúzták a hangosítást, sőt, a Mérce cikke szerint még egy döglött patkányt is a vécébe dobtak.

A szervezők kihívták a rendőrséget, és a beszámoló szerint a rendőrség csak 25 perccel később ért ki, de 10-15 percig csak az épület előtt álltak, mert egy felettesükre vártak. Végül ugyan bementek a rendőrök, de a helyszíni közvetítésen lehetett látni, hogy intézkedés nem történt, mivel a rendőrség jogértelmezése szerint ez egy nyitott esemény, ahol bárki szabadon tartózkodhat.

Az Auróra üzemeltetői azzal érveltek, hogy ez egy magánterület, ahova félelemkeltően vonultak be Budaházyék, és rendezőként többször kérték őket a távozásra, mégsem tették ezt meg.

Jelenleg lassan két órája vannak benn a szélsőjobboldaliak az épületben, de a helyszíni közvetítés szerint a rendőrség nem tett semmit, így az Auróra szervezői kénytelenek bezárni a helyet, mert így Budaházyéknak is távoznia kell.