Budai Gyula össze-vissza hisztizett, toporzékolva Czeglédy Csaba miatt!

0

A pofátlanság csúcsának nevezte Budai Gyula a Hír Tv Magyarország élőben című műsorának hétfői adásában, hogy Czeglédy Csaba, mint a fő vádlott, hallgatóként megjelent a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyének előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken. A Fidesz országgyűlési képviselője biztos benne, hogy Czeglédy Csaba olyan titkok tudója, amelyek óriási bajba sodornák Gyurcsány Ferencet vagy Dobrev Klárát.

Az előkészítő tárgyalásnak az a lényege, hogy azokat a vádlottakat, akik a bűncselekményekre vonatkozóan beismerő vallomást tettek, illetve lemondtak a tárgyalás jogáról, meghallgatják és az előkészítő ülésen velük szemben jogerős ítélet születhet.

Budai Gyula a műsorban emlékeztetett, Czeglédy Csabát a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció úgy menekítette ki a börtönből, hogy felpakolták az EP-lista utolsó helyére.

Ez már nem az első ilyen trükközése volt a DK-nak, Gyurcsány Ferencnek és Czeglédy Csabának, hiszen a tavalyi országgyűlési választásokon egyéni jelöltként indult MSZP-DK színekben Vas megyében és ott is megszüntették az előzetesét – tette hozzá Budai Gyula.

A Fidesz képviselője szerint a „lex Czeglédy” néven elhíresült törvényjavaslattal be lehet zárni azokat a kiskapukat, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy köztörvényes bűnözőket ki lehessen menekíteni a börtönből és megússzák a büntetőeljárást.

A hétfői tárgyalással kapcsolatban Budai Gyula elmondta, Czeglédynek ott semmi keresnivalója nem volt. Mint fogalmazott, ott tetszelgett, majd a bíróság kiküldte, mert a tárgyaláson csak az ügyész, a vádlottak és az védők vehettek részt.

A politikus kiemelte, amit Czeglédy Csaba és a DK művel a mentelmi jog vonatkozásában, az kimeríti a joggal való visszaélést.

Budai Gyula szerint azok a gesztusok, amiket Czeglédy Csaba kap mind azt bizonyítják, hogy Czeglédy a markában tartja Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát, olyan dolgokat tudhat – akár a Gyurcsány házaspárról vagy az MSZP-ről – amelyek, ha kiderülnének, akkor óriási bajba kerülnének.

 

Via: MTI