“Büdös kommunistázni” kezdett május 1-én az érdi fideszes önkormányzati kiscsávó!

Nem ez volt az első eset, hogy efféle jelzőkkel támadja a sajtó munkatársait Bács István. A lap munkatársa a politikus vagyonnyilatkozatának hiányosságával kapcsolatban kérdést tett fel.

Érdemi válasz helyett gyalázni kezdte az Átlátszó munkatársát Bács István érdi fideszes politikus – erről az oknyomozó portál számolt be.

Az újságíró a politikus által a saját cégének nyújtott, a vagyonnyilatkozatából kihagyott 71 millió forintos tagi kölcsönéről kérdezte, amikor fideszes volt érdi alpolgármester a következőképpen reagált:

 

„Remélem nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt.”

 

A politikus a levelét így folytatta:

 

„Mivel elegem van a sorozatos rágalmaiból és hazugságaiból, figyelmeztettem, ha csak egy szó valótlanságot leír velem kapcsolatban, vagy velem kapcsolatba hozható természetes illetve jogi személyekről, vagy csak sejteti ezeket, akkor először a koszos ingjét, utána a szakadt gatyáját, végezetül pedig a lyukas cipőjét is leperlem önről. Fentiekre tekintettel kérem soha többet ne zaklasson megkereséseivel.”

 

Irományának elejére a fideszes politikus egy mottót is elhelyezett, a lap szerint forrásmegjelölés nélkül:

 

„A mai liberalizmus a kommunizmus mutációja.”

Nem ez volt az első eset, hogy Bács István nem épp européer politikusok módjára viselkedve támadta a sajtó munkatársait. 2019-ben, miután Érd közjegyzője közölte, hogy egy meg nem nevezett személy kikérte vagyonnyilatkozatát, Facebook-oldalára a következő kommentárt írta:

 

„A kommunisták nem nyugszanak…”,

 

– de nevezte már aljasnak is az Átlátszó újságíróját.

 

forrás. Media1