Bunkó, cinikus, pökhendi, arrogáns társaság ez! Kell ez nekünk?

0

Láthattuk a híradókban, amint sorra érkeznek a Fideszhez-közeli notabilitások. Politikusok elsősorban, volt és jelenlegi vezetők, de jöttek színészek, valamint más hírességek és persze a sajtó is nagy erőkkel képviseltette magát.

Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

Annak ellenére, hogy utóbbiak sok sikerélményre itt nem számíthattak. Megtűrt páriák ők itt, különösen akkor, ha nem a kormányhoz közeli médiabirodalmat erősítik. A nem kormánypárti sajtómunkások rendre elutasító válaszokat kaptak a kérdezettektől. Volt, akitől még azt sem, mert akadt olyan politikus, aki egyszerűen átnézett rajtuk. Tárgynak tekintette az őt kérdezőt, olyan objektumnak, akit ki kell kerülni, mert – egyelőre – eltaposni mégsem illik.

A legtöbben olyan lekezelően viselkedtek, hogy akár bunkóságnak is mondhatnánk. Cinikus, pökhendi, arrogáns társaság ez. Az igazi probléma nem is az, hogy ezek milyenek – beáraztuk őket már régen. Hanem, hogy a sajtó ezt még mindig tűri. Tudomásul veszi a lenézést, a pökhendi, arrogáns stílust. Hogy velük ezt meg lehet csinálni.

Az újságírók egymást megelőzve próbálnak félmondatnyi információhoz, vagy annak látszó szöveghez hozzájutni, ahelyett, hogy hagynák fenébe az egészet. Ha lenne bennük büszkeség, és tudnák, hogy eredendően miről szól ez a szakma – a tisztességes tájékoztatásról például – akkor addig nem mennének el semmilyen fideszes rendezvényre, ameddig ezek a magukat uraknak nevező személyek bocsánatot nem kérnek tőlük és nem változtatnak a hozzáállásukon. Ez lenne egy szakmailag elfogadható magatartás a sajtó részéről és talán még produktívabb is annál, mint ami most van.

Mi közünk van nekünk, magyar polgároknak ehhez a lekezelő, alpári stílushoz? Kell ez nekünk? Ott kell hagyni őket a francba, vagy már eleve oda se menni hozzájuk. Zabáljanak Németh Szilárddal birkafejet, oszt jónapot!

Szerző: FSP

olkt.hu