CIVILNEK ÁLCÁZOTT PÁRTRENDEZVÉNYEN “MUTATKOZIK BE” A FIDESZ-KDNP VÁRHATÓ POLGÁRMESTER-JELÖLTJE SALGÓTARJÁNBAN

0
“Gasztro Pikniket” tartanak a héten Salgótarjánban. Akár örülhetnénk is, hogy élénkül a nógrádi megyeszékhely közösségi élete, de már az esemény sajtótájékoztatójából látható, hogy lényegében itt egy Fidesz-KDNP pártrendezvényről van szól.

A tájékoztatót ugyanis Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és Szabó Csaba KDNP-s önkormányzati képviselő tartja. Előbbi a “Polgári Salgótarjánért Alapítvány” alapítójaként, másikuk kommunikációs munkatársként szerepel a meghívón.

Várhatóan Szabó Csaba lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson.

Az eddig leírtakat nevezhetjük ízléstelennek, de az igazán felháborító az, hogy szociális felzárkóztatásra szánt uniós támogatásokból is jut pénz a politikai kampányokra. A civil eseményekbe csomagolt pártrendezvények lebonyolításához ugyanis alapítványokon keresztül használnak fel EU támogatásokat is.

A korábbi kampányokban például rendszeresen szerveztek disznóvágást, szabadtéri főzést, egészséges étkezést népszerűsítő programokat, amelyeket a helyi fideszes képviselőkhöz köthető alapítványok uniós támogatásaiból finanszíroztak. A rendezvényeken pedig teljes hangerővel nyomták a propagandát.

Nem mellékesen a mostani piknik meghívóját is egy helyi képviselőhöz köthető, EU pénzekkel vastagon kitömött alapítvány email címéről küldték el a médiának.

Forrás: Tarjáni Fészek/facebook