CNN: Az USA már attól tart, hogy ősszel új koronavírus-járvány jöhet

A jelenleginél is erősebb és rosszabb!

0

Amerikában már attól tartanak, hogy ősszel új koronavírus-járvány jöhet – adta közzé a CNN.

Eddig több mint egymillió amerikain végeztek vírustesztet – közölte Donald Trump amerikai elnök a CNN-el az MTI híradása szerint.

Trump szerint az elkövetkező 30 nap rendkívül fontos lesz a járvány megfékezése szempontjából. Amerikában már több mint 164 ezer fertőzöttje és 3100 halálos áldozata van a járványnak.

Az elnök arról is tájékoztatott, hogy az élelmiszer-, és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) jóváhagyta olyan berendezés használatát, amellyel a speciális orvosi maszkokat fertőtleníteni lehet.

Egyetlen ilyen berendezés naponta 120 ezer orvosi maszk fertőtlenítését végezheti el, és a maszkokat összesen húsz alkalommal lehet újra sterilizáltan felhasználni.

Trump szerint az elkövetkező néhány hétben sikerül biztosítani, hogy minden beteg, bárhol éljen is az Egyesült Államokban, lélegeztetőgéphez jusson.

Anthony Fauci járványtani professzor az újságíróknak azt mondta: arra számít, hogy ősszel az új típusú koronavírus újabb járványával kell számolni. Trump közölte, nagyon reménykedik abban, hogy ez nem következik be.