CNN: Brutális gyorsasággal terjed az indiai és a brazil mutáns a világon! (Nemzetközi körkép)

  • India

Az azonosított koronavírusos esetek száma Indában átlépte a húszmilliót – jelentette be az ország egészségügyi minisztériuma.

Kedden 3449-en haltak bele a járványba, az összes halálesetek száma így már több mint 22 ezer – írja a CNN.

  • Országos lezárást szorgalmaz Rahul Gandhi indiai ellenzéki vezető, miután az országban a megbetegedések száma átlépte a húszmilliót − írja a Guardian.

    Gandhi szerint az egyetlen megoldás a járvány további terjedésének megfékezésére a teljes lezárás. Mint mondta:

    A kormány tétlensége rengeteg ártatlan ember életét követeli.

  • Kambodzsa

Kambodzsában 938 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában − írja a Guardian.

Az országban nagyon sokáig alacsony volt a megbetegedések száma, ám februárban növekedni kezdett az esetszám. Azóta összesen 16 299 koronavírusos esetet regisztráltak az országban. A vírus okozta megbetegedés szövődményeibe eddig 107 ember halt bele.

 

  • Brazília

Év eleje óta Brazíliában minden harmadik haláleset oka a koronavírus volt – írja a CNN.

Az ország statisztikai hivatala szerint január 1. és április 30. között 615 329-en haltak meg az országban, ebből 208 370-en a vírus következtében.

 

Csak az elmúlt hónapban több mint 78 ezer áldozatot követelt az országban a fertőzés.

 

  • Szlovákia

Extrém alacsony az oltási kedv Szlovákiában, reális előrejelzések szerint az ország átoltottsága nem fogja elérni a 38 százalékot − mondta Róbert Suja, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) igazgatója.

A Körkép azt írja: az MKP elnöke százeurós utazási utalvánnyal motiválná oltásra az embereket, amit csak 65 százalékos átoltottság után fizetnének ki.

 

  • Ukrajna

Ukrajnában enyhén csökkent az azonosított fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában, míg a halottak száma nőtt az elmúlt nap adataihoz képest. Hétfőn az országban a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács adatai szerint 2472 új esetet regisztráltak. A halálos áldozatok száma 166 − írja a Kárpátalja Ma.

A legtöbb megbetegedést továbbra is Donyeck megyében regisztrálták.

Kárpátalján 12 új esetet regisztráltak. Ketten belehaltak a fertőzés okozta megbetegedés szövődményeibe. A megyében a járvány kezdete óta 60 167 esetben mutatták ki a fertőzést, köztük 3530 egészségügyi dolgozó és 3980 gyerek esetében. A halálos áldozatok száma 1530 Kárpátalján.

Az országban eddig 44 916 emberéletet követelt a koronavírus. Összesen több mint kétmillió ember fertőződött meg, több mint másfél millióan már felgyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 353 864.

 

olkt.net