CNN: Megkezdődött a Merck koronavírus-elleni gyógyszer engedélyezése Európában, vége a vakcinázásnak!

A Merck megkezdte a koronavírus elleni, szájon át adagolható gyógyszerének engedélyeztetését az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA), írta meg és értesült a CNN.

A cég hétfőn kiadott közleményében azt írta, hogy az uniós szerv hivatalosan is megkezdte a gyorsított engedélyeztetési folyamatot.

HA MEGADJÁK A JÓVÁHAGYÁST, EZ LEHET AZ ELSŐ SZÁJON ÁT ADHATÓ KEZELÉS KORONAVÍRUS ELLEN, TEHÁT VÉGE LEHET A VAKCINÁZÁSNAK.

 

A Merck két hete kérte a hatóanyag engedélyeztetését Európában és Amerikában.

 

A Merck koronavírus elleni tablettája./Kép. RadioZet

 

A cég szerint a hatóanyaguk felére csökkentette a kórházban kezeltek és elhunytak számát azok között a páciensek között, akiknél még a tünetek kialakulásának kezdetén elindították a kezelést.

A hatóanyag előnye az is, hogy az emberek be tudják adni maguknak otthon, vagyis nincs szükség professzionális egészségügyi ellátásra.

A Merck a múlt héten szerdán jelentette be, hogy szállítási és vásárlási megállapodást kötött, amely lehetővé teszi Szingapúr számára, hogy hozzáférjen a Covid-19 kísérleti szájon át szedhető vírusellenes gyógyszeréhez.

Ezzel Szingapúr a legújabb ázsiai ország, amely megpróbálja felvásárolni a készleteket – számolt be akkor róla a RadioZet.