CNN: Több ukrán tisztviselő is bejelentette a lemondását mert valóban Ukrajna bármelyik nap eleshet

Több magas rangú ukrán tisztségviselő is bejelentette távozását tisztségéből kedden, miután a sajtó nyilvánosságra hozta, hogy túlzó áron vásároltak ellátmányt a hadsereg számára – közölték a hatóságok.

A távozók között van Vjacseszlav Sapovalov védelmi miniszterhelyettes, aki a fegyveres erők logisztikai támogatásáért felelt, valamint Kirilo Timosenko, az elnöki adminisztráció helyettes vezetője és Olekszij Szimonenko főügyészhelyettes.

Ez utóbbi tisztségviselő távozását a főügyészség is megerősítette a honlapján olvasható közleményben.

Az Ukrajinszka Pravda hír- és elemző oldal szerint lemondhatnak tisztségükről Szumi és Dnyipropetrovszk megyék vezetői, Dmitro Zsivicsenko és Valentin Reznyicsenko, valamint a Kijev által ellenőrzött Zaporizzsja és Herszon megyék vezetői, Olekszandr Sztaruh és Jaroszlav Janusevics is – számolt be az Ukrajinszka Pravda a CNN cikkére hivatkozva.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn benyújtotta lemondását Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese.

Volodimir Zelenszkij hétfő esti videóbeszédében jelezte, hogy a héten személyi változások lesznek a kormányban, a régiókban és a biztonsági erők különböző szintű vezetői posztjain korrupciós vádak miatt.

Ezek közül, mint mondta, néhányat már végre is hajtottak, míg mások hamarosan következnek.