(…csak a 133 bátor kap felmentést átmenetileg. ? )

Csatlakozz a gyerekekkel dolgozó pedagógusokért, tehát a gyerekekért, tehát a jövőért!

Ne kritizáld, hogy csak 2 órával kezdődik, ez a vészcsengő, hogy hányan is vagyunk. És talán a többire akkor nem lesz szükséges, és nyugodtan dolgozhatunk a gyerekekkel, a gyerekekért a jövőért. ?

Osztani ér!

Támogassuk a sztrájkolókat!

Felszólítjuk a Magyar Kormányt, hogy adjon valós válaszokat az oktatásban érdekelt szakszervezetek által alakított sztrájkbizottság követeléseire! A kormány nem halogathatja tovább, hogy megoldja az eddig súlyosan elhanyagolt problémákat! Teljesítsék a sztrájkbizottság és a sztrájkolók követeléseit!

Miért fontos?

Szülők, pedagógusok, oktatásban dolgozók, diákok, a gazdasági élet szereplői – és minden magyar állampolgár: bennünket és a gyermekeinket is közvetlenül fenyegeti mindaz, ami ma az oktatásban történik!

A közoktatásban, szakképzésben dolgozók ezekben a napokban szervezik január 31-i első, figyelmeztető sztrájkjukat, amit – ha a kormány továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a kialakult válsággal – március 16-án határozatlan idejű munkabeszüntetés követ. A petíció aláírásával álljunk a sztrájkolók közé! Jelezzük a döntéshozóknak, hogy elég volt: itt az ideje megállítani azt a rombolást, ami az elmúlt években jellemezte az oktatást!

A bérek a garantált bérminimum szintjén egyensúlyoznak, a feltételek egyre tragikusabbak – a kormány már szinte csak gyermekmegőrző helyekként tekint az állami oktatásra. Az ágazatban dolgozók többségének napi megélhetési és lakhatási gondjai vannak. A nyomorúságos fizetések mellett az állam a túlórákat sem hajlandó kifizetni. A pályára nincsenek új belépők: a tragikus feltételek elriasztják a fiatalokat attól, hogy ezt a hivatást válasszák. Eljutottunk oda, hogy ma már képesítés nélkülieket toboroznak tanítani az állami iskolák!

Ha nem sikerül megállítanunk az ámokfutást, saját gyermekeinket fosztjuk meg az esélytől: a jövőbeli boldolgulás, a tudás által kibontakozó, teljes élet lehetőségétől! Ha nem állunk a sztrájkolók mellé, azt írjuk alá, hogy a jövőben az egyszeri állampolgárnak csak súlyos tízmilliókért lesz elérhető olyan oktatás, amivel a gyermekünk lehetőséghez juthat!

Szülők, pedagógusok, diákok, oktatásban dolgozók! Magyar állampolgárok! Oktatásban érdekeltek!

Ne hagyjuk! Írjuk alá a petíciót!