Csak feleség, vagy inkább bűntárs?

Lévai Anikó egyre inkább a néhai Tamáska Máriára – Kádár elvtárs feleségére- emlékeztet. A sütés-főzés takarítás, valamint a gyermeknevelés – mint kizárólagos tevékenysége – mellett azzal az elképesztően hatalmas földbirtokkal is foglalkoznia kell, melyet az elmúlt évtizedekben összekuporgatott a férje fizetéséből. Képzelt riport egy miniszterelnök-feleséggel.

Forrás: Kollár Erzsébet

Csak benne bízik Orbán Viktor – nem a párttársaiban

Orbán Viktor, „Európa megmentője” egy emberben bízik csak – mesélték egymásnak 2002-ben a Fidesz belső köreiben a párt számára bukott választást hozó, majd kis híján szakadásba torkolló időszakban. De ki az az egy? Később kiderült, Orbán nem politikustársára, hanem feleségére, Lévai Anikóra gondolt.

Aki napjainkban már éppoly befolyásos, mint maga a hatalommal rendelkező miniszterelnök. Miért is? Mit köszönhet Orbán a nejének? Röviden: nagyon sok mindent.  A miniszterelnök feleségét húszéves kora, jogi egyetemista évei óta ismeri. Orbán a 90-es évek közepén lett gyakorló református, „keresztény magyar” a neje hatására. Vele talált utat Istenhez Kövér László is, mindkettejüknek Balog Zoltán, az emberi erőforrások tárcájának volt minisztere volt a lelkészük. És persze Iványi Gábor, aki a gyermekeiket megkeresztelte – de tőle most „távolságot tartanak”. (Úgy egyébként az egyházi esküvőjüket 1996-ban tartották meg, tíz esztendővel a polgári esküvőjük után.)


Forrás: Kollár Erzsébet

Anikó asszonynak  sanyarú sorsa van, nem is csoda, hogy soha nem láthatjuk az Európa-hírű férje társaságában, még akkor sem, ha annak nem ritkán vigaszra, erősítésre lenne szüksége.
Néha,  amikor látogatókat fogad, mindig a kiskertet és az azzal járó gondokat tárja vendégei elé… Büszkén mutatja be azt az egyetlen (szakács)könyvet “amit Ő írt” és az „erdélyi ismerős” Szőcs Géza csak a szerkesztési, lektori munkát vállalta magára. – Mikor a falu határában és a szomszédos megyékben lévő, nevére bejegyzett földbirtokokról kérdezem,  elhalkul.., és még halkabban az agrármérnöki végzettségéről mond néhány panelmondatot – utalva arra, hogy a mai napon már nincs több ideje a vendégekre, a házimunka várja…

Ki műveli a földjeit?

Sok mindent nem akartam tőle megtudni, csak azt kérdeztem, hogy ki műveli felcsúti földjeit, bicskei birtokát? Ki vagy kik gondozzák a szolnoki földjeit? Kik a földhasználó bérlői, kik veszik fel a támogatást birtokai után, milyen földbérleti, haszonélvezeti szerződés alapján? – de ezekről “sem volt ideje” beszélni.


Forrás: Kollár Erzsébet

A törvény előírja, hogy a földhasználókat a termőföld tulajdoni lapjára be kell jelenteni. Ez nem történt meg Lévai Anikó földbirtokai esetében. Mikor kívánja pótolni, ha egyszer vagyonnyilatkozataiban visszatérően azt írja: nem ő veszi fel a támogatást földjeire, hanem a földhasználó bérlői, haszonélvező? – Mikor kívánják átvezettetni közös tulajdonuk, a Budapest XII., Cinege út 15. ház valós méretét, valós építményi adatait az ingatlan tulajdoni lapjára, hogy valós adatok jelenjenek meg vagyonnyilatkozataikban, ne a 10 évvel korábbi, a ház megvásárlás előtti állapotait tükröző adatok?

A kiskertről és a vasalásról, gyermeknevelésről, ha lett volna türelmünk, sok mindent megtudhattunk volna az 57 éves hölgytől, de a kényes kérdésektől tartózkodott. Azt viszont most már én is tudom, hogy az Orbán házaspár esküvőjén a tyúkhúst paradicsomszósszal tálalták fel, s a kondérban a karcagi juhászok által ízesített birkapörkölt rotyogott, amit lábszárral és fejjel főztek meg. Viszont amikor a lakodalom végén a sátrakat bontották, ők már rég Hvar szigetén, Dalmáciában töltötték a mézesheteiket. – Így többet az Orbán-világ rejtélyeiről még a velük szimpatizáló honfitársainknak sem számolhatok be. Arról sem, hogy a legjobb barátnőjével, Makray Katalinnal („dr” Schmitt Pál feleségével) miről szokott beszélgetni.

Forrás:http://civilhetes.net/