Csődbe tette Pomáz városát Vicsi László bukott fideszes polgármester

0

Vicsi László negyedszer lehetett volna Pomáz polgármestere, de a fideszes városvezető októberben veszített, és egy helyi civil jelölt, Leidigner István független, a Közösen a Városunkért Egyesület által támogatott volt tűzoltóparancsnok nyert. Sőt, a Fidesz minden egyéni körzetben veszített, csak kompenzációs listáról jutottak be a képviselő-testületbe, de a volt polgármester oda már nem akart beülni, inkább a Pest Megyei Közgyűlés gazdasági bizottságának elnöke lett.

Ami annak fényében abszurd, hogy milyen örökséget hagyott utódjának – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Közel 3,5 milliárd forintból gazdálkodhat a város, azonban októberben csupán 41 millió forint volt a város számláján. Amiből 37 millió forint az ott dolgozók bére.

De a már beérkezett és kifizetésre váró számlák összege 127 millió forintra rúg, ebből a választás előtt már 71 millió forint lejárt számla volt, vagyis akkorra már ki kellett volna fizetni.

“A november 27-i rendkívüli ülésen soron kívüli hitelfelvételről kellett dönteni, mert a lejárt tartozások összege 190.449.000 forint. Ezen kívül ki kell fizetni a novemberi bérköltségeket 43 millió forint értékben, plusz a közüzemi számlákat és egyéb rendezni valókat. A tervezett bevétel ehhez képest mindössze 134 millió forint.”

– Közben a leköszönő polgármester kapott 1 millió forintot szabadságmegváltás címén.

És amúgy a beruházások nagy része tervezhető, szóval érthetetlen a kiköltekezés.

Átvilágítják a patakrekonstrukciós projektet

Továbbra sem lehet tudni azt sem, hogy a Dera-patak rekonstrukciója miért került 350 millió forintba, és mit tartalmaznak a pontos tervek, amelyek alapján több mint 300 fát terveztek kivágni.

Közben a vereséget szenvedő fideszes polgármesternek és önkormányzatának dolgozó PRIMAX Kft. két vállalkozó ellen rendőrségi nyomozás indult vesztegetés és befolyással való üzérkedés gyanúja miatt amit Murányi Borbála független képviselő tett meg még hetekkel ezelőtt.