Csúnya vereséget szenvedett a Fidesz!

0

Érkeznek az időközi választási eredmények azokról a településekről, ahol az önkormányzati voksolást meg kellett ismételni. Eddig két független jelölt győzelme mondható biztosnak: Dávid Zoltán Cserépváralja, Brunner Tibor Kálmán pedig Esztergályhorváti polgármestereként tevékenykedhet az előttük álló önkormányzati ciklusban.

A függetlenként induló Dávid Zoltánt választották meg vasárnap Cserépváralja polgármesterének – közölte Farmosi Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község helyi választási irodájának vezetője az MTI-vel. Elmondta: a választási névjegyzékben szereplő 358 cserépváraljai lakos közül 303-an szavaztak. A posztért induló két független jelölt közül Dávid Zoltán 168, míg Tóth Tamás 132 érvényes szavazatot kapott. Az időközi voksolást azért írták ki, mert tavaly októberben szavazategyenlőség volt a két jelölt között.

A Zala megyei Esztergályhorvátiban a függetlenként induló Brunner Tibor Kálmánt választották polgármesternek vasárnap, ahol a tavaly októberben kialakult szavazategyenlőség miatt kellett új voksolást tartani. Milus Lajos, a Zalaapátival közös önkormányzati hivatal jegyzője a helyi választási iroda vezetőjeként az MTI-nek elmondta: a szavazáson a 371 választópolgár közül 256-an szavaztak, érvénytelen voks nem volt. A négy jelölt közül Brunner Tibor Kálmán 141, Farkas Tibor (független) 108, Proksa József (független) öt, a Nemzeti Zöld Koalíció színeiben induló Németh Györgyi Ilona pedig két voksot gyűjtött be.

Október 13-án a több mint négyszáz lakosú Esztergályhorváti választásra jogosult 362 lakója közül 237 szavazott a négy független polgármesterjelölt valamelyikére. Érvénytelen voksot nem találtak, a két legjobban szereplő induló, Brunner Tibor Kálmán és Farkas Tibor egyaránt 87-87 szavazatot kapott.

Az akkori jelöltek közül hárman indultak újból. Új indulóként a Nemzeti Zöld Koalíció jelöltjét regisztrálták.

FRISSÍTÉS:

Győzött Raffai János is Orosházán. Legyőztük a Fideszt! Hajrá Közösen Orosháza Városáért! 53%-al nyert!

olkt.hu