Czeglédy Csaba: Sikeresen megakadályoztuk egy család kilakoltatását Szombathelyen!

Sikeresen megakadályoztuk egy család kilakoltatását Szombathelyen!
A korrupcióban fuldokló végrehajtók az elmúlt hónapokban a mások nyomorán nyerészkedők érdekében őrült módon felgyorsították a kilakoltatási eljárásokat.
Egy négytagú család (apuka, anyuka, két kisgyermek) a „szokásos” módon járt: a svájci frankban felvett hitelük tőkéje az egekbe szökött, így a havi törlesztés összege is, amit egyszerűen nem tudtak fizetni, az apuka bele is betegedett. A családi házat a végrehajtó most nyáron elárvereztette, így azt töredékáron egy olyan cég szerezte meg, aki az akaratát többek között kigyúrt kopaszokkal érvényesíti: hónapok óta hol személyesen, hol telefonon zaklatták a családot, hogy ha nem költöznek ki, akkor a gyámhivatallal elvitetik a gyerekeket…
A végrehajtó levélben közölte a kilakoltatást: a családnak rá két hétre ki kellett volna költöznie. A végrehajtó közölte velük, hogy amennyiben felhívásának nem tesznek eleget, akkor rendőri erő közreműködésével intézkedik, hogy a család átadja az ingatlant.
A család többünk segítségével nyomban bírósághoz fordult végrehajtási kifogással, ugyanis számos iratot a végrehajtótól korábban nem kaptak meg.
Le a kalappal a Szombathelyi Járásbíróság előtt, mert késlekedés nélkül a jogerős döntés megszületéséig az ingatlan vonatkozásában a végrehajtási eljárást felfüggesztette (többek között azért, mert hiányosak a végrehajtás iratai). A családnak így maradt ideje, hogy az új otthonát megtalálja.
Mivel sokan járnak ebben a cipőben, fontosnak tartom elmondani, hogy mivel november 15.-től életbe lép a kilakoltatási moratórium, akik eddig nem kaptak kilakoltatási felszólítást, azokat már jogszerűen nem fogják tudni kiköltöztetni, így nyernek időt jövő nyárig (április 15. napig tart a moratórium, utána fognak tudni csak intézkedni a végrehajtók.)
Ahogyan a szombathelyi család esete is mutatja, van értelme segítséget kérni és bírósághoz fordulni. A legkisebb esélyt is meg kell ragadni!

 

 

 

 

Forrás. Czeglédy Csaba, a DK önkormányzati képviselője.