Czeglédy Csabának gratulálok!

0

A Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre Erzsébetváros új vezetése, de Újbudán is előkészítés alatt áll a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízási szerződése – írja az Index.

A VII. kerület új DK-s polgármestere, Niedermüller Péter azt mondta, nem a teljes, céges átvilágítást bízták Czeglédyékre, hanem annak a munkának egy részét, míg a cégek átvilágítását egy másik iroda végzi. Az eddigi tucatnyi ügyvédi megbízást felmondta a kerület. Czeglédy szerződése és a megbízás értéke nem nyilvános, de Niedermüller szerint később az lesz. „A jogi képviselő egy bizalmi pozíció, éppen ezért én is azokkal szerződöm, akikben meg tudok bízni” – magyarázta a polgármester.

A másik DK-s polgármester, László Imre megerősítette, hogy Czeglédy Csaba lesz a XI. kerület ügyvédje is: a teljes átvilágítási folyamat mellett sajtóügyekben is képviselik Újbudát.
Czeglédy az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozik.

Czeglédy 1998-tól hosszú időn át volt szocialista politikus Szombathelyen, az alpolgármesteri tisztségig vitte. Ügyvédként rendszeresen és régóta képviseli Gyurcsány Ferencet, Dobrev Klárát és más DK-s politikusokat. Tavasszal felkerült a DK európai parlamenti listájára, ezért az ellene folyó büntetőügyet felfüggesztették a mentelmi jog miatt. Az önkormányzati választáson már függetlenként indult és szerzett önkormányzati képviselői pozíciót Szombathelyen.

A Czeglédy Csaba vezette, döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt. célja a vádirat szerint 2011-től áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. Februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 emberrel szemben. Október végén jogerősen három év, illetve két év hat hónap börtönre ítélt a Szegedi Törvényszék három olyan vádlottat, aki beismerte bűnösségét és a büntetésről az ügyészséggel egyezséget kötött.

A DK szerint koncepciós eljárásról van szó. Egy nyári hír szerint 26-szor kell helyreigazítania magát a köztévének a Czeglédy Csabáról tett valótlan állítások miatt.