Dagad a botrány! Frissültek az adatok!

0

Dagad a botrány! Frissültek az adatok!

Már több mint 2300 aláírás gyűlt össze a hajléktalanok elleni törvény miatti ügyvédi tiltakozáson!

A 444 számolt be még reggel róla, hogy elindult egy petíció, amiben ügyvédek a hajléktalanok elleni eljárások leállítását követelik. A 444-en reggel 9 órakor megjelenő cikk tanulsága szerint, akkor még kevesebb mint 400 ügyvéd írta alá a petíciót.

Mostanra pedig már több, mint 2300 ügyvéd tiltakozik a Fidesz botrányos törvénye miatt, a petícióban azt követelik, hogy a bíróságok ne tárgyalják ezeket az ügyeket.

A Fidesz törvényéről azt írják, hogy “ezek a szabályok eleve rosszak, és nem lett volna szabad megszületniük. Az államnak valóban feladata emberiességi, köztisztasági, közegészségügyi okokból segíteni bajba jutott honfitársainkon. Valóban vannak olyan helyzetek, amelyek megkövetelik a szép szónál határozottabb eszközök használatát.

Csakhogy sem a rendőrség, sem a büntető igazságszolgáltatás nem arra való, hogy helyettesítse a megfelelő szociális ellátórendszer, a bajba jutott embereket segítő állami és önkéntes szervezetek munkáját.”- jelent ki a tiltakozó ügyvédek

Mint írják, a” hajléktalanság nem bűn és nem szabálysértés. A hajléktalanság a legszörnyűbb helyzetek egyike, amelybe ember kerülhet. A szegénység és a reménytelenség végső állapota, ahonnan számtalan embernek már nincs visszaút.

A jogrendszer legfeljebb keretet adhat ahhoz, hogy ezeket az embereket a talpra állásban segítse és ez nem korlátozódhat arra, hogy száz évvel ezelőtti elvek szerint egy kényszermosdatással és a zsúfolt szállókra zsuppolással “oldja meg” a dolgot.” -szögezik le a tiltakozó ügyvédek.

A petícióban követelik a hajléktalanok elleni ügyek tárgyalásának felfüggesztését: “A jogalkotó rossz szabályt alkotott. Ez a világon mindenütt előfordul, és normális, demokratikus országokban megvan a módja a korrekciónak. A bíróság lehet bátor és mondhatja maga, hogy a cselekmény márpedig nem veszélyes a társadalomra.”

Majd kifejtik, hogy a “A jogállamot nemcsak akkor kell védeni, amikor az Országos Bírói Tanács törvényes működéséről van szó. Akkor is védeni kell, amikor majd embereket ítélnek elzárásra, mert szegények

Azt is kilátásba helyezik, hogy az ügyvédek bojkottálják majd e pereket, ha a bírók nem lépnek.

“Bíró kollégák, most rajtatok a sor. Ne jussunk el odáig, hogy az ügyvédeknek bojkottott kelljen hirdetni. Jogászok vagyunk, mindannyian, kivétel nélkül arra esküdtünk, hogy a Törvény útján fogunk járni. De az eskünkben szó van az Igazságról is.”

A petíció szövege itt olvasható és ha ügyvéd vagy akkor itt is írhatod alá!

Téged pedig kedves olvasó csak arra tudunk kérni, hogy oszd meg ezt a posztot hogy minél több emberhez eljusson az ügyvédek tiltakozása és küld el ügyvéd ismerőseidnek, hogy írják alá!

Forrás hirhugo.hu
[xyz-ihs snippet=”olkt”]