De kinyílt a csipád Rétvári!

0

Rétvári Bence ismét Gyurcsányozott egyet miszerint a hidegben megfagyni emberi jog.

“Akik a munka törvénykönyve módosítása ellen tiltakoznak elvennék a lehetőséget azoktól, akik többet szeretnének keresni, és ezért több munkát vállalnának. Ráadásul pár éve még azért demonstráltak, hogy a kereskedelemben kötelező legyen vasárnap is dolgozni. Ebből is látszik, hogy jövőképük, vagy konkrét elképzelésük nincsen, csak zűrzavart, botrányt akarnak kelteni, a parlamentben és az utcán egyaránt”

– nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári a a hajléktalanokra vonatkozó szabályozás változása kapcsán azt mondta: a tiltakozók korábban olyan törvényeket tartottak fenn, melyek következtében emberek fagyhattak meg az utcán. Ők ellenzik most, hogy hatékony fellépéssel minél több érintettet fűtött, meleg szobába, meleg étellel, ággyal tudjunk segíteni és ki tudjunk vezetni a hajléktalanságból. Nem a büntetés a cél, a rendőr mindig szociális munkással közösen intézkedik.

Rétvári kiemelte: Gyurcsány Ferenc szerint a mínuszban, hidegben megfagyni emberi jog. Szerintünk az ellátás, a segítség az emberi jog. Nem az a probléma, hogy nincs elég kapacitás, hanem, hogy a fedél nélküliek egy része nem hajlandó azt igénybe venni. Éppen azért volt szükség a módosításra, hogy minél többen bemenjenek a fűtött szállókba. Nem a közterületen való életvitelszerű tartózkodás vezet ki a hajléktalanságból, ahhoz igénybe kell venni a hajléktalanszállót.

 

 

 

olkt.hu/magyarhirlap.hu