Dél-Pesti Centrumkórház: A kínai oltás semmit nem ér!

Egy kórházi jelentés szerint a kínai vakcinával oltottaknak bizony szüksége van harmadik oltásra. Már számtalan forrás megerősítette, nem sokra jó Orbánék túlárazott vakcinája.

A jelenleg kapható vakcinák közül, a Sinopharm az egyik legdrágább. Szijjártóék rengeteg kínai oltást beportyáztak. Amivel csak egy picike baj van, hogy egyre inkább úgy néz ki, hogy a kínai oltás nem ad akkora védettséget, mint a többi.

Erről már kutatások is születtek, sőt a Karácsony Gergely, főpolgármester által meghirdetett ingyenes antigén tesztekből is erre lehet következtetni. Emiatt kénytelenek voltak Orbánék bejelenteni a harmadik oltást. Ezt augusztus 1-től lehet felvenni. De teljes a káosz akörül, hogy ez mégis kiknek jár, és hogyan.

A HVG-hez eljutott egy olyan kórházi jelentés (vélhetően a Dél-Pesti Centrumkórházból), amely a csökkent immunműködésűekkel egy csoportba sorolja a Sinopharmmal oltottakat.

Aki kínai oltást kapott, és főleg, ha idős, akkor nagyon kellene neki egy harmadik, “rendes” vakcina is.

A HVG kérdéseivel a Koronavírus Sajtóközponthoz, illetve a Dél-pesti Centrumkórházhoz fordult, ám eddig nem kaptak választ.

Ez a kórházi dokumentum egy kategóriába sorolja azokat a betegeket, akik immunszupresszív kezelés alatt állnak, azokkal, akik az elölt teljes vírus vakcinával, azaz a kínai Sinopharmmal oltottak és 60 éven felüliek és/vagy immunsérültek.

A Dobson Szabolcs gyógyszerész által bemutatott dokumentum szerint a harmadik oltások beadását a második után 4 hónappal javasolják.

A kormány összevissza beszélt a harmadik oltásról. Ennek az lett a következménye, hogy csekély az érdeklődés és kevesen mennek el. Valójában azt sem lehet pontosan tudni, kinek kellene elmenni.

Hiába van benne a használati utasításában, és bizonyították tesztek is, hogy 60 éves kortól nem jó a Sinopharm: a Fidesz-kormány továbbra is erőlteti a kínai oltást. Ennyire nem érdekli őket az idősek élete?

Nagy felelőtlenség ez a Fidesz részéről, és sajnos hamarosan kiderül, hány emberéletet fog követelni ez a szörnyű, szakmailag indokolhatatlan döntés!

3 millió fel nem használt kínai vakcina lehet raktáron, aminek az értéke meghaladja a 30 milliárd forintot.

Ha Orbánéknak lenne egy kis vér a pucájukban, akkor visszaszereznék Kínától azt a temérdek pénzt, amit a hasznavehetetlen, de méregdrága oltásaikra kifizettünk. Az így visszaszerzett milliárdokat pedig költhetnék az egészségügyi és szociális dolgozók bérkiegészítésére.