Demeter Márta: Mégiscsak el kellett volna fogadni Palkovics László lemondását

Mégiscsak el kellett volna fogadni Palkovics László lemondását…
A ZalaZONE tesztpálya egyik beruházása 10 milliárdot kap az önök pénzéből, úgy, hogy a megtérülésre semmi garancia.
Mindezt vírushelyzetben, és szokás szerint sunnyogva teszik – írta közösségi oldalán Demeter Márta, az LMP társelnöke és parlamenti képviselője.
Megjött a válasz a közérdekű adatigényléseim egyikére. Arra voltam kíváncsi, hogy mire mennek azok a tíz és százmilliárdok, amiket a kormány átcsoportosítgat manapság…
“Palkovics László a ZalaZone Járműipari Tesztpályán tartott rendezvényen Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel közösen jelentette be, hogy mintegy 60 milliárd forintos beruházással épül meg egy harcjárműveket gyártó üzem és 20 hektáros területen tesztpályát is kialakítanak mellé. A termelés 2023-tól indul el majd el, az üzem a beszállítókkal együtt mintegy 500 embert fog foglalkoztatni, és a gyártáson kívül fejlesztéssel is foglalkoznak majd”
Csakhogy ha ezt a pénzt a mikro-, kis és közepes vállalkozásoknak adták volna munkahelyteremtésre, akkor – figyelembe véve a KSH év végi adatait az átlagbérről – könnyen kiszámolható, hogy a bejelentett 500 helyett annak a háromszorosát, akár 1500 munkahelyet lehetett volna teremteni ebben a szektorban.
Persze a kormány tovább folytatja az elhibázott gazdaságpolitikáját.
De már nem sokáig…