Demokratikus Koalíció: Magyarország helyett Székelyföldön épülnek a bölcsődék a magyar adófizetők pénzén – ez felháborító!

0

Orbán Viktor nem is olyan régen több bölcsődei férőhelyet ígért az országnak, ehhez képest a napokban Székelyföldön adtak át 2 intézményt összesen 520 millió forintért – mondta arató Gergely a DK oktatáspolitikusa és országgyűlési képviselője.

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon 90 ezer olyan magyar van, aki azért nem tud munkába állni vagy teljes munkaidőben dolgozni, mert nem tud a gyermekének bölcsődei férőhelyet szerezni.

A kormány nem nekik épít most bölcsődét; azoknak, akik itt élnek, itt adóznak és itt dolgoznának, hanem a határon túli szavazóknak, akik egyetlen fillér adóval sem járultak ehhez hozzá, sőt akkor sem fognak, ha az ő gyereküknek a Magyarországon élőkkel szemben lesz bölcsődei férőhelyük.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Magyarország helyett Székelyföldön épülnek a bölcsődék a magyar adófizetők pénzén, miközben bölcsődei férőhelyhiány van az egész országban.

A DK szerint a Fidesznek szíve joga úgy dönteni, hogy a Magyarországon élő magyarok helyett most már mindig csak a határon túli magyarokat fogja képviselni, de akkor 2022-ben célszerű lenne valamely környező ország választásán elindulnia a magyar helyett.

– mondta a DK-s politikus.