Demokratikus Koalíció: Orbán Viktor veje fizesse vissza a 13 milliárdos büntetést amit az EU OLAF szabott ki rá!

0

Gréczy Zsolt a DK frakciószóvivője sajtótájékoztatón elmondta mint tudjuk a frissen megjelent lista szerint Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István 35 milliárd forintos vagyonával a 32. a leggazdagabb magyarok listáján.

Minthogy a tavalyi listán, amire milliárdos vagyonnal lehetett fölkerülni, Tiborcz még nem szerepel, ez azt jelenti, hogy egyetlen év alatt több mint 27 milliárd forinttal gazdagodott, azaz vagyonát csaknem megötszörözte, azt tudván, hogy nem tisztességes úton.

Hazánktól eltekintve a világ minden országában botrányt robbantana ki, ha a hivatalban lévő miniszterelnök veje gyarapodnék így. A Demokratikus Koalíció szerint viszont a korábban ugyancsak Tiborcz tulajdonában álló ELIOS cég közvilágítási projektjei ügyében folytatott „nyomozás” eredménye világosan mutatja, hogyan végződnék egy vagyonosodási vizsgálat vagy a Tiborczhoz köthető cégek által megnyert közbeszerzések kivizsgálása, ezért ilyet nem is kezdeményez.

Leszögezi azonban, hogy e vizsgálatok csak késnek, ám a jogállami viszonyok helyreállítása után nem maradnak majd el. A miniszterelnök vejének viszont immár van miből kifizetnie azt a 13 milliárd forintos büntetést, amit az Európai Unió OLAF vizsgálat után az ELIOS ügye miatt rótt ki Magyarországra.

 

olkt.hu