Deutsch Tamás aggódik!

Deutsch szerint az európai baloldal nem vitatkozni akar a tőle eltérő álláspontok képviselőivel, hanem jogi eszközökkel megbüntetné azokat. A fideszes EP-képviselő politikai rendőrségtől tart.

A fideszes politikus a Magyar Hírlapnak nyilatkozott, ebből az interjúból tett közzé a 24.hu néhány veretes gondolatot. Deutsch úgy véli, akik nemet mondanak az illegális migrációra, a birodalmi, föderatív elképzelésekre, a genderőrületre, azokat euroszkeptikusnak, szélsőségesnek, korruptnak kiáltják ki, megvádolják, és durva jogi büntetéseket akarnak.

Deutsch szerint

 

„ez a magatartás fenyegeti a demokráciát, és ezáltal az emberek szabadságát is”.

 

Mint mondja,

 

 „A lehető leghatározottabban fellépünk az anti-demokratikus törekvések ellen, meg fogjuk védeni a magyar, az európai emberek szabadságát… mi, európaiak, megtapasztaltuk a barna és a vörös diktatúrák idején is, milyen az, amikor a politikai véleménykülönbség szankcionálásának tömeges jogfosztás a következménye.”

Deutsch úgy látja, hogy az európai baloldal – élén a magyar ballal – nemcsak a tőle eltérő véleményt képviselő politikai erőket gyűlöli, hanem az azokat szabad akaratukból támogató választópolgárokat is, méltatlan módon beszél európaiak tíz és százmillióiról.

Mindez most annak kapcsán került terítékre, hogy az Európai Parlament bepereli a bizottságot, mert az nem alkalmazza a jogállami mechanizmust Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.