Dietmar Clodo kegyetlenül megfürdette Orbánt és Pintért

Visszaemlékezés rovatunk újabb része.

Dietmar Clodo a 90-es évek egyik ismert maffiózója 90-es években személyesen adott át kenőpénzt Orbán Viktornak és Pintér Sándornak. ami elmondások szerint tény!

Ez szerepel Jürgen Roth Németországban megjelent könyvében is. Clodo itt azt állította, hogy még a kilencvenes évek elején a szolncevói orosz maffia állítólagos magyarországi helytartójának, Szemjon Mogiljevicsnek, azaz Szeva bácsinak a megbízásából adott pénzt Pintér Sándor akkori rendőrfőkapitánynak és még néhány főrendőrnek, köztük Tonhauser Lászlónak, az akkori Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjének.

A német bűnöző azt is mondta Rothnak, hogy 1994-ben Orbán Viktor egymillió márkát kapott tőle. Tavaly év végén Polt Péter legfőbb ügyész rágalmazás vétsége miatt kezdődött eljárás most tárgyalási szakban van a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerint magánvádas büntető-, nem peres eljárásról van szó, amely egy magánszemély rágalmazás vétsége miatt tett feljelentése alapján indult, a feljelentő Pintér Sándor belügyminiszter. Egyébként a könyvből az Átlátszó is idézett akkor, amiben szóba kerül Juszt László neve is.

A Privátkopó akkor azt írja:

 

“Juszt László emiatt személyiségi pert indított az Átlátszó ellen, AMIT JUSZT LÁSZLÓ MEG IS NYERT. majd megkereste Szemjon Mogiljevicset és annak titkárnőjét/tolmácsát. A megkeresettek írásban cáfolták a Roth könyvében leírtakat.”

A bíróság megkeresi a sértetteket, hogy kívánják-e képviselni a magánvádat. Ha nem, az ügyészség még mindig átveheti a vád képviseletét. Ugyanakkor a feljelentett személyt is megkeresik ha az idézésre nem jelenik meg akkor körözést adhatnak ki ellene, de távollétében is lefolytathatják a magánvádas eljárás mellett.

Kiegészítés:

JUSZT LÁSZLÓ A SZEMÉLYISÉGI JOGI PERT MEG IS NYERTE AZ ÁTLÁTSZÓVAL SZEMBEN.

 

olkt.hu. 2018. Nov. 18.