Diktátorok tündöklése és bukása

Lang Alex

Egy fotó, amiben minden benne van. Egy 328 milliós nemzet frissen felkent, gőggel átitatott vezetőjének arca és egy 9 milliós ország diktátorának alázattól elcseppenő vigyora.
Két seggfej, a történelem örökké változó forgószínpadáról, két beteg elme, akik úgy gondolják, hogy saját grazi víziójukra formálhatják a világot. A módszereik, a habitusuk hasonló, hazugságokra építik fel világukat, amivel önmagukat is becsapják, nem csak a választóikat.
Most az egyikük elbukott és talán a világ egy kicsit jobb hely lesz megint.
Amerika megszenvedte a Trumpizmust, de van annyira és lesz annyira stabil demokrácia mindig, hogy leküzdje önmaga betegségeit és mint nemzet, a gyógyulás útjára tudjon lépni.
Velünk magyarokkal mi a helyzet?
Orbán már 14 évet vett el a demokráciából, akik 8 évesek voltak 2010-ben, azok már bizony szavazópolgárok, de 2022-re azok a gyerekek, akik mindössze 6 évesek voltak 2010-ben, azok is szavazni fognak.
Ők már valóban a NER gyermekei, ők már a Fidesz elferdült hitvilágában nőttek fel, ők már azok, akik elhiszik, hogy itt a módszerváltás előtt tényleg kommunizmus volt, és Kádárék keresztény gyerekek vérét itták.
Ők elhiszik, hogy Orbán egy személyben verte ki az oroszokat Magyarországról, mivel ők már olyan emberminiszterek felügyelete alatt nőttek fel, mint Hoffmann Rózsa (“gyere ki a hóra”), Balog Zoltán Páternoszter és Kásler Miklós történelem és vallás hamisító kisiparos.
Mikola István nem véletlen mondta egykoron 2002-ben, a választási kampány időszakában, hogy a határon túli magyarok szavazataival 40 évre bebetonozzák a Fideszt a hatalomba. A bebetonozás már 14 éve tart és nekünk az idősebb generációnak hatalmas nagy ebben a felelőségünk.
Tudom, hogy Orbán Viktort demokratikus módszerekkel leváltani nem lehet.
Tudom, hogy Orbán Viktor mindent el fog követni annak érdekében, hogy 2022-ben is nyerjen az országgyűlési választásokon.
Tudom, hogy Orbán Viktor továbbra is lopni és hazudni fog.
…de tudom azt is, hogy a demokráciáért, a szólásszabadságért, a sajtószabadságért meg kell küzdeni, mert csak akkor vagyunk képesek valóban megbecsülni!