DÍSZPOLGÁR

0

Bevallom, engem is meglepett, hogy Gergő díszpolgári címet kíván Tarlósnak adományozni. De nem azért lepett meg, mert ne értenék vele egyet, hanem azért, mert ilyen fúrmányos húzás még nekem sem jutott eszembe, amit kicsit szégyenlek is. Ott áll most 300000 Tarlós-szavazó fidesznyik, és épp összedől a Karácsonyról bennük felépített hamis kép. És ugyanígy vannak ezzel a vidéki vérnarancsok is.

Mi a célunk? Megrendíteni a Rezsim hátországát. Kommunikációs, gazdasági, de legelőször is lélektani szinten. O1G legyőzhetetlenségi mítoszának vége, tele van az ország beszarástól dühös zsoldosokkal. Az apparatcsikok rettegnek, egykori főnökük ellen fordulnak, de erről már írtam eleget, tessenek kipipálni, mert épp történik. De nekünk a fidesznyik szavazók lelkét is meg kell nyernünk. Valaha ugyanis ők sem voltak fidesznyik szavazók, hanem épp olyan emberek, mint mi.

És a segítségünkkel megint azzá válhatnak. Gyűlölködésre, embertelenségre kondícionálták őket a goebbelsi propaganda összes eszközével. És azzal próbálják meg őket valahogy megtartani, hogy rólunk is ugyanilyen képet sugallnak. Aztán egyszercsak Gergő belerondít ebbe a hamis propagandába egy mélyen emberi gesztussal. Érzi is a veszélyt O1G, rögtön kijelentette, hogy együttműködik az új főpolgármesterrel, pénz is lesz, meg egyébként is.

Beszéltem korábban nemkeveset a bizalomról. Megválasztottuk a vezetőinket, azért amilyenek. Okosak, eltökéltek, és most épp kiderül, hogy sakkban is jobbak az ellenfélnél. Lesznek olyan döntések, amik elsőre megdöbbentőek. De mindig vegyünk egy levegőt, mielőtt csapkodni kezdünk: némi utángondolással gyorsan rájöhetünk, miért szükséges egy elsőre meglepő döntés. Tarlós, és ezzel hatalmas szavazótábora kapott egy emberi gesztust. Attól, akitől soha nem várták volna. És az Ő zavaruk a mi erőforrásunk.

KÖZTÁRSASÁG!

Kérem, terjesszétek

Tuareg