DK: A Fidesznek semmi sem elég – Rogánék kaparintják meg a balatoni hajózást

0

Sajtóinformációk szerint az állam megszerezte a Balatoni Hajózási Zrt. többségi tulajdoni jogát, ami eddig a tóparti települések önkormányzatainak kezében volt – mondta el Gréczy Zsolt a DK frakciószóvivője. A Demokratikus koalíció szerint a balatoni hajózás Rogán Antal minisztériumának uralma alá fog kerülni, az önkormányzatoknak pedig nem lesz beleszólásuk a hajózási társaság ügyeibe.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító az az arrogancia, ahogyan a Fidesz feneketlen gyomorként elnyeli Magyarország értékeit. A Balaton közkincs, a hozzá kapcsolódó döntéseket nem lehet vízfejű központosítással, önző érdekekkel, tömény hatalom- és nyereségvággyal meghozni.

Mi, európai magyarok nem hagyjuk, hogy a kormány véglegesen tönkretegye az egyik legszebb tájunkat. Nem hagyjuk, hogy kisemmizzék az önkormányzatokat és azokat az embereket, akiknek szívügye a Balaton, és akiknek nem csupán annyit jelent ez a tó, hogy jachtok fedélzetén koktélozhatnak a magyar emberektől elrabolt vízen – zárta sorait Gréczy Zsolt.